27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κέρι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Μήνυμα «ειρήνης και επιστροφής στην ευημερία» προς την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Μήνυμα «ειρήνης και επιστροφής στην ευημερία» στέλνει προς τον Ελληνικό λαό ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του Αμερικανικού λαού, συγχαίρω το λαό της Ελλάδας για την 194η επέτειο της ανεξαρτησίας σας» αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι «τα δυο έθνη μας είναι ενωμένα και μοιράζονται κοινές αξίες, όπως: τη δημοκρατία και την ελευθερία και όλες διατυπώθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά της αρχαίας Ελλάδας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέρι επισημαίνει ότι «ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και υπερατλαντικοί εταίροι έχουμε αγωνιστεί γι΄ αυτές τις αξίες ενάντια σε όλες τις απειλές κατά των τρόπων ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων της τυραννίας, του φασισμού και της τρομοκρατίας».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «άνδρες και γυναίκες από Αθήνα προς Καλαμάτα έχουν επίσης σφυρηλατήσει μια πλούσια παράδοση επί αμερικανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου του τόπου καταγωγής μου, την πολιτεία της Μασαχουσέτης. Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί αναθρέφουν τις οικογένειές τους στο σπίτι μου, στη Βοστόνη».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «συνέβαλαν (οι ομογενείς) στην οικοδόμηση της αμερικανικής βιομηχανίας, στα εργοστάσια του Λόουελ, κατά μήκος του ποταμού Μέριμακ. Και έχουν ενισχύσει τη δημοκρατία μας ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αφού κατέλαβαν τη θέση του κυβερνήτη (στη Μασαχουσέτη), θέσεις στην πολιτειακή Βουλή και στη Γερουσία των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον. Σε αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα, εύχομαι σε όλο το λαό της Ελλάδας ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία».

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ολοκληρώνεται στα ελληνικά με τη λέξη: «Συγχαρητήρια!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...