23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κέφι και προσφορά από 5.000 Άγιους Βασίληδες στο Santa Run 2016 στα Χανιά | 108 φωτογραφίες

Ημερομηνία:

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Πάνω από 5.000 συμπολίτες μας συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά στο μεγαλύτερο Santa Run της Ελλάδας, αυτό που πραγματοποιείται εδώ και 5 χρόνια στα Χανιά. Μικροί και μεγάλοι με πολύ κέφι, φόρεσαν τις στολές τους και αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων, αφού χόρεψαν υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής, μετά ξεχύθηκαν στους δρόμους των Χανίων βάφοντάς τους κόκκινους και άσπρους. Με τις σφυρίχτρες τους σήκωσαν όλη την πόλη στο πόδι με πολλούς πολίτες να παρακολουθούν την παρέλαση των Άι Βασίληδων από τα πεζοδρόμια.

Χοροί, τραγούδια και χαρά με τους καταστηματάρχες της πόλης να αφήνουν κεράσματα για τους οδοιπόρους Άι Βασίληδες ενώ dj σε σημεία της διαδρομής έπαιζαν μουσική.

Πέρασαν από την οδό Δημοκρατίας και αφού διέσχισαν όλους τους κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στο Παλιό Λιμάνι και στο Γυαλι Τζαμισί όπου υπό τη συνοδεία κρητικής μουσικής οι Άι Βασίληδες πιάστηκαν χέρι – χέρι και αρχίσαν το χορό. Χορός που κράτησε αρκετή ώρα.

Άλλοι παρέμειναν εκεί και άλλοι ξεκίνησαν με αργό βηματισμό αλλά και κέφι για το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μία στάση στην πλατεία Σπλάντζιας για να καταλήξουν στο σημείο που ξεκίνησαν, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Εκεί ξεκίνησε σύντομα μετά η μεγάλη συναυλία με τους CoretheBand αλλά και τους Onirama.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο χώρο του 1ου Γυμνασίου υπήρχε μπαρ που προσέφερε μπύρες και αναψυκτικά αλλά και σουβλάκια σε πολύ καλές τιμές. Ο Παναγιώτης Ορφανίδης, μέλος του Santa Run, είπε στην εφημερίδα μας:

DSCF2499
Παναγιώτης Ορφανίδης, μέλος του Santa Run

Και φέτος καταφέραμε να έρθουν χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες. Ίσως να ξεπεράσουμε και τους 5.000 αφού συνεχίστηκαν οι εγγραφές και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Καταφέραμε το Santa Run των Χανίων να παραμείνει η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Τις προηγούμενες 5 χρονιές κατορθώσαμε και συλλέξαμε πάνω από 240.000 ευρώ. Και φέτος σκοπός μας είναι να συλλέξουμε όσα παραπάνω χρήματα για να αποδοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ, στον Ορίζοντα, τον ΚΗΦΑΠ και το ΚΗΦΑΜΕΑ. Για αυτούς άλλωστε γίνεται και το Santa Run. Ουσιαστικά αυτό που αναδεικνύεται στα Χανιά για άλλη μία φορά είναι ότι η πόλη καταφέρνει να ενώνεται, να συνεργάζεται για έναν καλό σκοπό. Ξεκινήσαμε σα μια περέα ανθρώπων και ουδείς περίμενε την διάσταση που πήρε το Santa Run. Θεωρούσαμε πολύ δύσκολο ότι θα ξεπερνάμε τους 5.000 σχεδόν κάθε χρόνo. Όμως συμβαίνει, κι αυτό είναι εις όφελος των συλλόγων.

Τι είναι το Santa Run To Santa Run ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, στην καρδιά της κρίσης, όταν μία παρέα λίγων ανθρώπων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία παρωδία του αγώνα Santa Run που γίνεται σε άλλες χώρες. Δε θα ήταν αγώνας, αλλά ένας περίπατος χαμογελαστών ανθρώπων που θα ντύνονται Άγιοι Βασίληδες με σκοπό να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

Από αυτή την πρώτη χρονιά κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, το Santa Run γιγαντώθηκε και πλέον είναι ένας θεσμός της πόλης με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν, για να διασκεδάσουν αλλά για να προσφέρουν, στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους ιδρύματα που ασχολούνται με τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα του συλλόγους ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη και Ορίζοντας.

Οι 400 συμμετοχές το 2011, έγιναν 1.500 το 2012, για να φτάσουν τις 3.000 το 2013 και τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν το όριο των 5.000 συμμετοχών. Το Santa Run έχει ταυτιστεί με τα Χανιά και την εορτή των Χριστουγέννων

Αξίζει να αναφέρουμε και την αυξητική τάση των χορηγιών. Το 2015 τα χρήματα που συγκεντρώθηκα από χορηγίες έφτασαν τα 27.000 ευρώ ενώ το αμέσως επόμενο έτος ξεπέρασαν τα 52.000 ευρώ.

Από τις συμμετοχές απλών ανθρώπων στον αγώνα συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στα ιδρύματα το 2011 9.424 ευρώ, 27.147 ευρώ το 2012, 38.733 ευρώ το 2013, 79.000 ευρώ το 2014 και πάνω από 92.000 ευρώ το 2015.

Οι ανάγκες όμως και φέτος είναι μεγάλες για τα ιδρύματα και τους ανθρώπους που στηρίζονται στην ύπαρξή τους. Και η μεγάλη συμμετοχή απλών ανθρώπων αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά στο να μπορέσουν να προσφέρουν τις τόσο αναγκαίες υπηρεσίες τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...