16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κίνδυνος να μεταφερθεί η ΔΕΔΙΣΑ στο Ηράκλειο;

Ημερομηνία:

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χαθεί η ΔΕΔΙΣΑ από τα Χανιά.

Ένας μήνας πέρασε από την αλλαγή του καταστατικού της ΔΕΔΙΣΑ όπου μέτοχοι έγιναν οι δήμοι ώστε όλα να είναι σύμφωνα με το νόμο και να μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία της όμως απ’ ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι οριστικό.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ελπιδοφόρο είναι ότι ο ΕΣΔΑΚ προτείνει την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά και τη δημιουργία Φο.ΔΣΑ. της ΕΣΔΑΚ για το Ηράκλειο και το Λασήθι. Όμως, το γεγονός σήμερα είναι ότι ουδείς άλλος δήμος στην Κρήτη δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες με τη ΔΕΔΙΣΑ να είναι η μοναδική επιχείρηση που έχει προσαρμοστεί στις επιταγές του νέου νόμου.

Μετά από ερώτηση της Νάνσυς Αγγελάκη ο κ. Βάμβουκας είπε:

“Η ΔΕΔΙΣΑ είναι ο μόνος Φορέας Διαχείρισης στο νησί που πραγματικά έχει προσαρμοστεί στο νέο νόμο περί ΦοΔΣΑ. Δεν υπάρχει κανένας άλλος. Εκεί είναι η δυσκολία. Εμείς που είμαστε εντάξει να κινδυνεύουμε ουισαστικά να έχουμε πρόβλημα λόγω της πιθανής ενοποίησης με τους υπολοίπους, όπως ο νόμος αναφέρει. Αυτό είναι ένα ζήτημα, που δεν είναι απλό και εύκολο. Είμαστε σε συννενόηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και με τους υπόλοιπους δημάρχους του νησιού. Έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνουμε, αυτο μας αναγνωρίζετε, αλλα εξαιτίας της διατύπωσης του νόμου που προβλέπει μέχρι τρεις ΦοΔΣΑ και όλων των διαδικασιών που δεν έχουν τηρηθεί από άλλους δήμους, πραγματικά υπάρχει ένα ζήτημα.”

Πάντως ο Δήμαρχος Χανίων έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα υπάρξει θετική διευθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση η προσεχής συνεδρίαση της ΠΕΔ θα είναι καταλύτης κομβικών εξελίξεων διότι η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και η καταληκτική ημερομηνία (19 Ιανουαρίου) πλησιάζει.

Σε περίπτωση νέου «ναυαγίου» την απόφαση θα λάβει, χωρίς να απαιτείται η έγκριση των δημάρχων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...