22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κίσσαμος: Απομακρύνεται επιτέλους το Skylark

Ημερομηνία:

Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, μετά από πλήθος ενεργειών του για την πρόληψη ατυχήματος από το ακινητοποιημένο πλοίο φορτηγό SKYLARK , στο λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου, ανακοινώνει ότι, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις περί πλοίων σε ακινησία, υπογράφηκε την Πέμπτη 23-1-2020, μεταξύ του Προέδρου του κ. Ιωάννη Ζερβού και της αναδόχου εταιρείας «ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΕ», σύμβαση παράδοσης, εκποίησης και απομάκρυνσης του εν λόγω φορτηγού πλοίου.

Το πλοίο με αυτή την σύμβαση, παραδίδεται στον ανάδοχο ο οποίος αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προετοιμασία και την ασφαλή απομάκρυνσή του από την περιοχή. Η απομάκρυνση θα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα που ο ανάδοχος θα λάβει την άδεια απόπλου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου.

Ήδη, ο Ανάδοχος κατέβαλε στο Λιμενικό Ταμείο το τίμημα που προέκυψε από το διαγωνισμό για την εκποίηση που ανέρχεται ποσό των 55.800€.

Το πλοίο SKYLARK, μήκους 61,5 μέτρων, που είχε ρυμουλκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 , πλέοντας ανοιχτά της Κισσάμου, μετά από σοβαρή μηχανική βλάβη που είχε παρουσιάσει, είχε αναγκαστικά ρυμουλκηθεί στο λιμάνι Καβονησίου , και του είχε επιβληθεί αναγκαστική κράτηση για θέματα ελλείψεων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, από Επιθεωρητές του Λιμενικού Σώματος , μέχρι αποκαταστάσεως των ελλείψεων και βλαβών από την αλλοδαπή πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στην συνέχεια η εταιρεία αυτή, εγκατέλειψε το πλοίο, μαζί με το αλλοδαπό πλήρωμά του, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο, με την συνδρομή ιδιωτών ειδικών (ναυπηγό, νομικό, κλπ), με μια σειρά πολύπλοκων, τόσο διαδικαστικά όσο και τεχνικά ενεργειών, απέτρεψε την βύθιση του πλοίου, το οποίο κινδύνευσε αρκετές φορές.

Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος του ΛΤΝΧ, θέλει να ευχαριστήσει όλες τις Υπηρεσίας (Τελωνείο, Λιμεναρχείο, κλπ) , τους ιδιώτες ειδικούς αλλά και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, που βοήθησαν στην μακροχρόνια αυτή επιχείρηση, αποτρέποντας μέχρι σήμερα, τους κινδύνους ατυχήματος από την παρουσία αυτού του πλοίου στο λιμάνι της Κισσάμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ