17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Καθημερινή»: Ο Α. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει την Λαγκάρντ για μη καταβολή της δόσης του Μαΐου

Ημερομηνία:

Την ύπαρξη της επιστολής φέρεται να αποκάλυψε η ίδια η κ. Λαγκάρντ την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου σχετικά με την Ελλάδα από τον Πόουλ Τόμσεν

Αναλυτικά:

Επιστολή του Αλέξη Τσιπρα προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία ο πρωθυπουργός διαμήνυε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τη δόση της 12 Μαΐου – ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ – εάν δεν αρθούν οι περιορισμοί της ΕΚΤ, αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Την ύπαρξη της επιστολής φέρεται να αποκάλυψε η ίδια η κ. Λαγκάρντ την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου σχετικά με την Ελλάδα από τον Πόουλ Τόμσεν.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η ύπαρξη της επιστολής επιβεβαιώθηκε από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, διευκρινίζοντας πως ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του αποτύπωσε την εικόνα που υπήρχε εκείνη τη στιγμή και τη γνωστή δύσκολη κατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Η δόση, τελικά, καταβλήθηκε εγκαίρως χάρη στη χρήση αποθεματικών SDR (το ειδικό «αντι-νόμισμα» που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ) που είχε η χώρα μας. Η επόμενη δόση προς το Ταμείο, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου. Συνολικά τον Ιούνιο η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει πάνω από 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του ΔΝΤ κυριάρχησαν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή της Κυριακής», ο κίνδυνος μη αποπληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. καθώς και οι λόγοι για τους οποίους δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...