Καθημερινό φαινόμενο οι επισκέψεις πολεμικών πλοίων στη Σούδα – Kαι το USS Philippine Sea στα Χανιά

0
82

Και το πολεμικό πλοίο USS Philippine Sea βρέθηκε στη Σούδα στις 1 Μαρτίου. Το συγκεκριμένο πλοίο συμμετέχει στις επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ήταν η πρώτη του επίσκεψη στα Χανιά για το 2017.

Οι συνεχείς επισκέψεις αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων αποδεικνύουν μία κλιμάκωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Συρία. Νέο στοιχείο, η απόφαση – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – για αποστολή εκατοντάδων πεζοναυτών προς υποστήριξη των δυνάμεων που μάχονται για την απελευθέρωση της Ράκκα από το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο έχει ορίσει την πόλη ως «πρωτεύουσά» του.

Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφεραν στην «Washington Post», ότι οι πεζοναύτες έχουν διαταχθεί να δημιουργήσουν ένα προκεχωρημένο φυλάκιο πυροβολικού, περίπου στα 32 χιλιόμετρα από τις θέσεις των τζιχαντιστών, από το οποίο θα βομβαρδίζεται ο ISIS.

Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά την επίσκεψη του USS Philippine Sea στη Σούδα και αυτή τη φορά, στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων του στρατού των ΗΠΑ και της σύσφιξης των δεσμών με την τοπική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε νέος καθαρισμός παραλίας.