16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καθολικός εμβολιασμός 19 νησιών αποκλειστικά με Johnson & Johnson- Ανακοίνωση Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

«Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορωνοϊό.

Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών ως το τέλος Ιουνίου.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Ποιοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και οι Δήμαρχοι, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Μυτιλήνης​ Στρατής Κύτελης​, Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Ρόδου ​Αντώνης Καμπουράκης, Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Σύρου Νικόλαος Λειβαδάρας, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, Νότιας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Λέσσης, Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...