21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καιρός: Βροχές στην Κρήτη, θυελλώδεις βοριάδες στο Ν.Αιγαίο – Μεγάλα ύψη βροχής χθες στην Αττική

Ημερομηνία:

Πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τις πρώτες 16 ώρες της Δευτέρας 14/12/2020.

Σημαντικές ήταν επίσης οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν και σε πολλές άλλες περιοχές του νομού, καθώς και σε προάστια της Αθήνας, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί. Χάρτες όπως αυτός παράγονται στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Στη Μαλακάσα, το ύψος βροχής ξεπέρασε τα 232 mm, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τα 164 mm και στην Πάρνηθοα τα 152mm.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης ἐως τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 14/12 σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η πρόγνωση της Τρίτης

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, φαινόμενα που θα είναι εντονότερα στην Εύβοια και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, ενώ μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές και το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία και στα ημιορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 10 έως 16, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεια διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειοανατολικά πελάγη 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ και κατά υόπους ανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...