16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Και αυτοί που δεν έχουν λεφτά να κάνουν τεστ, τι κάνουν; Ένα αληθινό περιστατικό από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Η παρακάτω περίπτωση είναι πραγματική.

Άνδρας περίπου 40 ετών που ζει μαζί με τους γονείς του για λόγους οικονομίας, σήκωσε υψηλό πυρετό. Η συμβουλή του γιατρού του ήταν να περιμένει να δει αν πέσει ο πυρετός. Έχει ιδιωτική ασφάλιση οπότε το κόστος για το τεστ είναι αρκετά υψηλό από 80 έως 170 ευρώ ενώ οικονομικά βρίσκεται σε μία θέση που δε μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει αυτά τα λεφτά.

Την ίδια στιγμή η συμβουλή και από τον ΕΟΔΥ είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συμπτώματα καλό θα είναι να μην σπεύδει ο ασθενής στο νοσοκομείο αλλά να παραμένει σπίτι του σε απομόνωση μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Ο πυρετός έπεσε, όμως δε γνωρίζει πού οφείλεται. Εν τω μεταξύ, οι γονείς του είναι άνθρωποι άνω των 80 ετών ενώ δίχως να έχει κάνει τεστ και ουδείς από τους φίλους του καθώς και τους συνεργάτες του δε γνωρίζει αν θα πρέπει να ελεγχθεί για κορωνοϊό.

Η δομή του σπιτιού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την επαρκή απομόνωσή του από τους υπερήλικες γονείς του ενώ δεν έχει κάπου αλλού να μείνει.

Πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν όπου άνθρωποι πιθανά κρούσματα κορωνοϊού δεν ελέγχονται όπως πρέπει – για λόγους οικονομίας – θέτωντας σε κίνδυνο τους κοντινούς τους ανθρώπους, δίχως να μπορούν να κάνουν και αλλιώς;

Είναι ατομική τους ευθύνη αν αρρωστήσουν άλλοι συνάνθρωποί τους;

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...