15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και δεύτερη συγκέντρωση ενάντια στις Βάσεις από την Πρωτοβουλία Αντίστασης

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 23 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στο καθεστώς των βάσεων. Ταυτόχρονα κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθεί σε μία σειρά πόλεις και περιοχές της Ελλάδας που είτε υπάρχουν είτε ετοιμάζεται η δημιουργία νέων βάσεων. Νωρίτερα, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα πραγματοποιήσει τη δική της κινητοποίηση – συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Οι δηλώσεις Καμμένου απλά αποκαλύπτουν πως η χώρα αποτελεί ήδη ξέφραγο αμπέλι στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή. Πως έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε πολεμικό ορμητήριο και αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη πραγματικότητα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς χωρίς προηγούμενο. Η Σούδα με συνεχή ενίσχυση – επέκταση, με νέα έργα, χαρακτηρίζεται η καλύτερη βάση μεταξύ του εδάφους των ΗΠΑ και της super βάσης τους στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό ωκεανό, απ’ όπου οι κάτοικοι έχουν βάρβαρα και ωμά εκτοπιστεί. Στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και αλλού οι βάσεις, της μεγαλύτερης φονικής μηχανής του πλανήτη, έχουν φανερές καταστροφικές συνέπειες και ξεσηκώνουν την οργή των λαών. Στον τόπο μας, η ξενόδουλη πλουτοκρατική ολιγαρχία δεν αρκείται στο ανελέητο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και στη διαρκή φτωχοποίηση ευρύτερα του κόσμου της δουλειάς. Το ντόπιο κηφηναριό επιδιώκει τυχοδιωκτικά ν’ ανακτήσει ρόλους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, υπηρετώντας συστηματικά (και με άμεση εμπλοκή της χώρας) τα σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αυτό σε μια εποχή που η σύγκρουση των ΗΠΑ με τους Ρώσους ιμπεριαλιστές γίνεται ίσως πιο επικίνδυνη από ποτέ, ιδιαίτερα μάλιστα σ’ αυτή την περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσω του υπουργού της Καμμένου, προσφέρει ενίσχυση της Σούδας, αεροδρόμιο τύπου Κανάβεραλ στην Κάρπαθο, και νέες βάσεις και διευκολύνσεις στο Βόλο, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη και κυρίως όπου αλλού ζητηθούν  υποδομές, έδαφος, αέρας ή θάλασσα της χώρας μας. Αυτή η προσφορά της χώρας σαν πολεμικό ορμητήριο δεν είναι τωρινή. Όπως αποκάλυψε με θρασύτητα ο Καμμένος είναι ήδη μια πραγματικότητα που όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό αποδέχεται και την προχωράει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όσο μάλιστα πυκνώνουν οι πολεμικοί κίνδυνοι στην περιοχή, άλλο τόσο επιταχύνεται η θανάσιμη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που γίνεται με την αντιδραστική συναίνεση όλων των αστικών δυνάμεων και με την απόκρυψη των κινδύνων και της αντιδραστικής φύσης αυτής της επιλογής, από το λαό. Οι λακέδες των φονιάδων των λαών στην πόλη μας συχνά προσφέρουν διαφήμιση στο καθεστώς των βάσεων, δεχόμενοι καθαρισμούς παραλιών και ελεημοσύνες από τη φονική μηχανή που σκορπά θάνατο, δυστυχία και προσφυγιά και τη ληστεία του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου σ’ όλο τον πλανήτη  και στη χώρα μας.

Δημοκράτες- εργαζόμενοι νέοι και νέες. Οι προεκλογικές κοροϊδίες δε μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της φτώχειας που βαθαίνει καθημερινά. Χρειάζεται  ν’ αντιληφθούμε επίσης τους κινδύνους για τη ζωή και το μέλλον μας από την υπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Είναι ανάγκη ζωής Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Η αστική τάξη που οδηγεί στη φτώχεια και την ανέχεια το λαό, ξεπουλά από κάθε άποψη τον τόπο για δικό της πλουτισμό ανιστόρητα και αδιαφορώντας για τους ολοφάνερους κινδύνους. Κινδύνους  που βέβαια δεν αφορούν με τον ίδιο τρόπο το λαό με αυτούς που διαθέτουν σαλέ, πολυτελείς κατοικίες και πλούτη στις Ελβετίες και στα Λονδίνα…. Η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ είναι ανάγκη ζωής και καθήκον της νεολαίας και κάθε έντιμου ανθρώπου της δουλειάς και του μόχθου. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η κοινή δράση των οργανώσεων που απευθύνονται στις λαϊκές δυνάμεις είναι πολύτιμη και αναγκαία και μπορεί να υπάρξει και να δυναμώσει όσο γίνεται αντιληπτή η πραγματική φύση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στον τόπο μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε αυτοί που αντιλαμβανόμαστε έτσι την πραγματικότητα, οφείλουμε να βγούμε αποφασιστικά όχι μόνο την Πέμπτη , μα ξανά και ξανά στο δρόμο του αγώνα, συμβάλλοντας στην εκ νέου συγκρότηση του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης του λαού μας.

Συγκέντρωση Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 7.00 μ.μ. Πλατεία Αγοράς

  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...