14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων καλεί στην αυριανή διαδήλωση ενάντια στην εκχώρηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι και υπέρ της Rosa Nera

Ημερομηνία:

Μετά τη Λαϊκή Ενότητα Χανίων και την ΕΛΜΕ Χανίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων με σημερινό κείμενο καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι και υπέρ της Rosa Nera που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η απόφαση της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για εκχώρηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε ιδιώτη έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Οι αντιδράσεις αυτές οφείλουν να συνενωθούν και να δώσουν από κοινού τη μάχη για να μην εφαρμοστεί η κατάπτιστη συμφωνία. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα και υπέρ της ελεύθερης χρήσης του δημόσιου χώρου χρειάζεται να μπουν στην καθημερινή μας ατζέντα και για αυτό καλούμε σε πορεία στις 24 Ιούνη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Δημ. Αγοράς.

Μην ξεχνάμε ότι βασικό στοιχείο της επιλογής εκχώρησης των συγκεκριμένων κτιρίων αποτελεί και η στέγαση της κατάληψης της Rosa Nera τα τελευταία 13 χρόνια, για την οποία γίνεται λόγος από διάφορους κύκλους ότι παρακωλύει την αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος άλλων αναγκών.Την περίοδο που τα πάντα εμπορευματοποιούνται και οι εστίες αντίστασης βάλονται από τις κυβερνήσεις της χώρας, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πρωτοστατεί σε αυτές τις επιλογές, χρειάζεται να δίνουμε μάχη για να μην νομιμοποιείται η αδράνεια και ο ατομικός δρόμος, προστατεύοντας τέτοιες δομές, παρά τις όποιες τους αντιφάσεις. Τονίζουμε ότι υπάρχουν τόσα κτίρια του Πολυτεχνείου που μπορούν να λειτουργήσουν ως βιβλιοθήκες, λέσχες σίτισης, εστίες, κέντρα πολιτισμού δημόσια και δωρεάν, που καταλήγει εμμονή ή και πολιτική στόχευση να επιλέγει κανείς κυρίαρχα αυτό το κτίριο. Ειδικά την περίοδο που το πανεπιστημιακό άσυλο καταστρατηγείται συνεχώς με την εισβολή ΜΑΤ μέσα σε αυτό για κάθε αφορμή, ενώ διάφορες καταλήψεις ανά την Ελλάδα σπάνε με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλουμε να δώσουμε κάθε μάχη για προάσπιση του ασύλου και της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές αλλά και κάθε χώρου που, με τις αντιφάσεις του, έχει δώσει αγώνες μέσα από κινήματα που έχουν ξεσπάσει.

Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μπλοκάρουμε τις ενέργειες της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και ενισχύει την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πανεπιστήμια και το άσυλο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός των Χανίων θα είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια όλων των φορέων που αντιτίθενται μέσα από δεκάδες ψηφίσματα αλλά και έμπρακτα σε αυτές τις επιλογές και που θα υπερασπιστούν την ανάγκη για πραγματικά ελεύθερους και δημόσιους χώρους, κόντρα στην επιχειρηματική εκμετάλλευση και το πέρασμα του πλούτου και του χώρου σε λίγα χέρια.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ROSA NERA

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...