17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και η ΚΕΕΡΦΑ συμμετέχει στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις Βάσεις την Κυριακή 13 Μάη

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί σε συμμετοχή στο Παγκρήτιο αντιπολεμικό – αντιβασικό συλλαλητήριο στην αμερικάνικη βάση στη Σούδα την Κυριακή 13 Μάη με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 12.30 το μεσημέρι.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας με πυραύλους με πρόσχημα την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Ασαντ είναι μια κλιμάκωση της ωμής ιμπεριαλιστικής επέμβασης που ξεδιπλώνεται στη Συρία με στόχο να πάρει αυτή η συμμαχία το πάνω χέρι από τους ανταγωνιστές της στην περιοχή, την Ρωσία και το Ιράν. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Τραμπ, της Μέι και του Μακρόν για τα θύματα των χημικών επιθέσεων δεν πείθουν κανένα. Οι βόμβες τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι την Γιουγκοσλαβία και το Μάλι έχουν σκορπίσει το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν στείλει στο ξεριζωμό και την προσφυγιά άλλους τόσους. Eίναι οι ίδιοι που υψώνουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Είναι ντροπή η κυβέρνηση να δίνει την βάση της Σούδας ως ορμητήριο για την επίθεση στη Συρία.

Είναι ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο πόλεμο. Όχι αίμα για τα πετρέλαια, τους υδρογονάνθρακες και τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των πολυεθνικών.  Να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να μειωθούν οι πολεμικοί εξοπλισμοί και να δοθούν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τους συντάξεις.  Να απαιτήσουμε τη κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και να δοθεί άσυλο και στέγη.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΒΑΣΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Κυριακή 13/5, Πλατεία Αγοράς 12:30 μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...