22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και η ΚΝΕ χαιρετίζει τη «δίκαιη διαμαρτυρία» του Κρητικού ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ενάντια στη συμμετοχή της Φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε νατοϊκή αποστολή

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΝΕ εκφράζει τη στήριξή της προς τον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή με τη φραγάτα «Ναβαρίνον».

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμου Δίοπου Μηχανικού – Τ/ΜΗΧ) ενάντια στην συμμετοχή της Φρεγάτας “Ναβαρίνον”, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη ΝΑΤΟική αποστολή “SeaGuardian”, εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μία ακόμη πρόβα πολέμου.

Αυτή η στάση εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, απόφαση που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίκαιη αντίδραση του ναύτη έγινε “δεκτή” από τη διοίκηση, “τιμωρώντας” τον με μετάθεση.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών να εκφράσουν την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στο ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Να δυναμώσουν την πάλη με αιτήματα:

– Κανένα ελληνικό πλοίο να μη σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ!

– Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις!

– Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!

– Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!

– Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ