15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Και η Λαϊκή Ενότητα καλεί στην πορεία στις Βάσεις την Κυριακή 13 Μάη

Ημερομηνία:

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συναντήθηκαν πρόσφατα με σκοπό να αποφασίσουν τη δράση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισαν την πραγματοποίηση Παγκρήτιου συλλαλητήριου στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη 2018.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Την κινητοποίηση στηρίζουν δεκάδες φορείς των Χανίων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα Χανίων:

Οι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία  με την συναίνεση και τις ευλογίες της ΕΕ έχουν τυλίξει στις πολεμικές φλόγες την Ανατ. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Είναι σαφές ότι σε μια τέτοια συγκυρία η στρατιωτική επίθεση των Δυτικών δυνάμεων, συνεπικουρουμένη και από το Ισραήλ, κατά Συριακών στόχων μόνο ως πρόσχημα  έχει την αναπόδεικτη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ.

Ο πραγματικός σκοπός της επέμβασης στην Συρία δεν είναι άλλος, πάρα να εξυπηρετηθούν οι  ιμπεριαλιστικοί ληστρικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ και γενικότερα του ευρωατλαντικού άξονα, σε βάρος της Συρίας και της περιοχής μας, σε μια φάση που οι δυτικές δυνάμεις βλέπουν να χάνουν έδαφος σε πολιτική και στρατιωτική επιρροή, τόσο στο Συριακό μέτωπο όσο και ευρύτερα στην Μ. Ανατολή.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να συντάσσεται με τις επιλογές των κυβερνήσεων Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ  οι οποίες εμπλέκουν τις χώρες και τους λαούς τους στην επικίνδυνη άμεση ή έμμεση στήριξη στους Δυτικούς στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να δηλώσει την πλήρη και ριζική της αντίθεση σε κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Συρίας, να σπεύσει να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί της και να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ειρήνευσης στην περιοχή.

Είναι τραγικό, όμως, να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση, αντί όλων τούτων, να δίνει γη και ύδωρ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, να προσφέρει απλόχερα κάθε δυνατή διευκόλυνση στα αμερικάνικα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα τα οποία έχουν κατακλύσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, από την Σύρο μέχρι την Σούδα και από την Λάρισα μέχρι το Ηράκλειο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όλο το εθελόδουλο μνημονιακό μπλοκ της χώρας δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να θέτουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε κίνδυνο και να μετατρέπουν την πατρίδα μας σε  ορμητήριο επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δυναμιτίζουν την ειρήνη.

Αυτή τη ώρα καλούμε τον ελληνικό λαό και πρώτα από όλα την ελληνική νεολαία να ξεσηκωθούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να απαιτήσουν καμία σπιθαμή των ελληνικών εδαφών και του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου να μην χρησιμοποιηθεί από τον Trumpκαι τους πρόθυμους συμμάχους του για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους στην περιοχή.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά και στρατιωτικές βάσεις.

Για μια Ελλάδα ασπίδα ειρήνης και γέφυρα φιλίας καισυνεργασίας στην περιοχή, με μια πολυδιάστατη οικονομική, εξωτερική, πολιτική.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε προσυγκέντρωση μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανωμένους φορείς της Αριστεράς,  επιτροπές ειρήνης από όλη την Κρήτη την Κυριακή 13/5 στις 12.30 πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην Νατοική βάση της Σούδας

"google ad"

ΟΧΙ στις επιθέσεις των ΗΠΑ – Μ Βρετανίας- Γαλλίας στη ΣΥΡΙΑ

Καμία εμπλοκή της Ελλάδος. Να κλείσει η βάση της Σούδας Έξω από ΕΕ- ΝΑΤΟ

Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Καμία αλλαγή των συνόρων

Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για την μη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.
Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...