18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Και η Λαϊκή Ενότητα Χανίων στηρίξει την κινητοποίηση υπέρ της κατάληψης Rosa Nera με αναφορά σε ΣΥΡΙΖΑ και Βολουδάκη

Ημερομηνία:

Με σημερινό κείμενό της η Λαϊκή Ενότητα Χανίων στηρίζει τις κινητοποιήσεις υπέρ της καταληψης Rosa Nera και καλεί στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναφέρονται στο κείμενο τα εξής:

Από την ανακοίνωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, αντιγράφουμε:

Όταν η πόλη ανέχεται μια οικτρή μειοψηφία να της κάθεται στο σβέρκο (και στα δημόσια κτήριά της), αυτά θα συμβαίνουν. Είχαν ως σήμερα τα γκρουπούσκουλα μια ιδιότυπη ασυλία από την κοινωνία, μοιράζονταν βλέπετε και αυτοί το “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς!

Ο κύριος Βολουδάκης κάνει την βούλησή του πραγματικότητα μόνο που η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι ενάντια στην παραχώρηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης που βρίσκονται στον λόφο Καστέλι, το απέδειξε άλλωστε η πρόσφατη μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους των Χανίων με αίτημα το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης των εν λόγω κτιρίων.

Το πνεύμα της ανακοίνωσης δε, σαφώς υπονοεί ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί στην λογική του  «νόμου και της τάξης» που τόσο καλά γνωρίζουμε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια. Δηλαδή, βίαιες εκκενώσεις, ξύλο και δακρυγόνα για να επιβληθεί η θέληση ενάντια στην γνώμη της  κοινωνίας.

Σημειώνουμε, ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων που είναι πιστές στο ιερατείο των Βρυξελλών  ακολουθούν τον ίδιο ακριβώς πολιτικό κατήφορο ανεξάρτητα αν συμμετέχουν σε αυτές, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ. Όπου δεν πίπτει λόγος – και δημοκρατία πλέον – πίπτει ράβδος. Η κατάταξη δε του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά, πλέον, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Αριστερά και λιτότητα, Αριστερά και επιτροπεία της χώρας, Αριστερά και περιφρόνηση της δημοκρατίας, Αριστερά και καταστολή στον Λαό μαζί δεν πάνε.

Από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Τα σοβαρά θέματα όπως η χρήση και η τύχη του ιστορικού κτιρίου της 5ης Μεραρχίας, εκτός από την αναγκαία και αυτονόητη υποχρέωση του Πολυτεχνείου να διαχειρίζεται το ιστορικό κτίριο με ευαισθησία και σεβασμό στην πόλη και στις μνήμες των κατοίκων της, απαιτούν ανοιχτό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα και όχι κινήσεις αιφνιδιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας από τη πρυτανεία

Εδώ βλέπουμε την υποκρισία στο όλο της το μεγαλείο. Λες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων χώρων, λες και δεν έχει επιβάλλει οικονομικό στραγγαλισμό στα δημόσια ιδρύματα νομιμοποιώντας ουσιαστικά τις πιο παράλογες πρακτικές των πρυτανικών – και όχι μόνο – αρχών για να βρουν πόρους.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 /6 ΣΤΙΣ 11Π Μ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...