16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και η ΟΙΕΛΕ για την απόλυση του γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραϊτη Γιώργου Θαλάσση

Ημερομηνία:

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την απόλυση του γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραϊτη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί η απόλυσή του σχετίζεται με τη στάση που είχε τηρήσει αναφορικά με τους δύο πρώην μαθητές της Σχολής, Αλέξη Γρηγορόπουλου και Νίκο Ρωμανό. Αυτό είπε και σε δηλώσεις του ο Γιώργος Θαλάσσης ο οποίος είπε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από γονείς που συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωσή της τώρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας δεν κάνει αναφορά στις καταγγελίες όμως σημειώνει το παράνομο της απόλυσης αναφέροντας τα εξής:

Πρωτοφανής στα εκπαιδευτικά χρονικά η παράνομη ως καταχρηστική καταγγελία σύμβασης και μάλιστα εν τω μέσω της σχολικής χρονιάς του επί 23 έτη Διευθυντή του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη. Η απόλυση αυτή είναι προδήλως παράνομη ως καταχρηστική, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ. 4 του ν. 682/77, η θητεία του διευθυντή ιδιωτικής σχολικής μονάδας είναι ετήσια.

Για το εξαιρετικά κρίσιμο αυτό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά ολόκληρο τον κλάδο και τις εργασιακές μας σχέσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία δεκάδων συναδέλφων και κοινού κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ, η ΓΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Σχολής Μωραΐτη.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ τοποθετήθηκε για το ζήτημα, αναλύοντας το νομικό κομμάτι και ενημερώνοντας για τις όλες κινήσεις της Ομοσπονδίας. Ενημέρωσε, δε, τους παριστάμενους συναδέλφους για το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας που διεξήχθη χθες με αντικείμενο την εξέταση της καταγγελίας σύμβασης και αποφάσισε ομόφωνα ότι η καταγγελία δεν ισχύει μέχρι να υπάρξει γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων, έγινε έντονος αλλά γόνιμος διάλογος και στο τέλος εξεδόθη ομόφωνη απόφαση.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Η θέση της ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση καταγγελίας του συναδέλφου Γιώργου Θαλάσση έχει ως εξής:

· Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η καταγγελία σύμβασης του επί 23 έτη Διευθυντή του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη είναι παράνομη ως καταχρηστική, καθώς παραβιάζεται το άρθρο 25, παρ. 4 του ν. 682/77 που ορίζει με σαφήνεια ότι η θητεία του Διευθυντή είναι ετήσια, επομένως λήγει την 31η Αυγούστου του σχολικού έτους. Επομένως κρίνει ως παράνομη και καταδικαστέα την απόφαση της ιδιοκτησίας του σχολείου.

· Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τη διοίκηση του σχολείου να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας, σύμφωνα με την οποία η καταγγελία σύμβασης δεν ισχύει μέχρι να υπάρξει απάντηση της νομικής υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το ζήτημα. Τυχόν μη συμμόρφωση της ιδιοκτησίας του σχολείου με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα και η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.

"google ad"

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...