14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Και η Ταξική Πορεία καλεί στην απεργία της Τρίτης και χαιρετίζει την απόφαση με “συντριπτική πλειοψηφία” ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία

Ημερομηνία:

Και η Ταξική Πορεία καλεί στην απεργία της Τρίτης για το ασφαλιστικό.

Σε σχετικό κείμενο που αναφέρεται και στο αποτέλεσμα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Χανίων αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020 το  Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, με ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης των εργατικών δικαιωμάτων, μέσα από τα εμπόδια κυβέρνησης και εργοδοτών προς την συγκρότηση και την οργάνωση των εργατών..

Η Ταξική Ενότητα, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, βγήκε πιο δυναμωμένο από την διαδικασία του Συνεδρίου για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου κατά μία ( 1 ) έδρα.

Η αύξηση αυτή μας γεμίζει με αισιοδοξία, αλλά και με ευθύνη, ώστε με νέα ορμή να παλέψουμε πιο αποφασιστικά για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

–   Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αντιπρόσωπους του Συνεδρίου που με συντριπτική πλειοψηφία απέδειξαν το αντί-ιμπεριαλιστικό  αίσθημα του Χανιώτικου λαού, πήραν απόφαση καταδίκης της κατάπτυστης συμφωνίας κυβέρνησης και Ηνωμένων Πολιτειών για την επέκταση των Νατοϊκών βάσεων στην χώρα και την περιοχή.

– Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αντιπρόσωπους της Γενικής Συνέλευσης του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΧ που ομόφωνα αποφάσισε για γενική απεργία στο νομό Τρίτη 18 Φλεβάρη, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που την ημέρα εκείνη φέρνει στην Βουλή προς ψήφιση το νέο νόμο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέχιση του αντίστοιχου νόμου Κατρούγκαλου του Σύριζα.

Καλούμε την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, που ήδη έχουν ανακοινώσει Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα του νομού.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Της  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Με τον οργανωμένο – μαζικό αγώνα μας, παλεύουμε ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλισή μας, την υγειονομική περίθαλψη, τις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το «νέο ασφαλιστικό» έκτρωμα, συμπληρώνοντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τώρα είναι ώρα γενικού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων.  Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων, αφορά το σύνολό τους, γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, από την ανάγκη της προστασίας της ζωής τους απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, από τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς ζωής τους μετά τον εργάσιμο βίο. Είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια, είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια.

"google ad"

Διεκδικούμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντί-ασφαλιστικών νόμων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.
  • Ενιαία, Δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες,

55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 10:30 πμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...