16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Και η Τουρκία τον χαβά της…: Νέο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία

Ημερομηνία:

Στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ» με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας», κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο «Κανουνί» στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερία τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε ΄΄στοπ΄΄ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τουρκιγέ», «μετά το χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση. Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με το sigmalive.com επισημαίνει το δημοσίευμα, η Τουρκία, έχει λάβει όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τόσο στα ερευνητικά της πλοία όσο και στα πλωτά γεωτρύπανά της. Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησής του στην ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό του «Πορθητή», που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, απομακρύνθηκε από το πλοίο και τοποθετήθηκε σε ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...