14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Και νέο ξέσπασμα Κεφαλογιάννη: Ήμουν έτοιμη να δώσω τη μάχη για τον Πολιτισμό – Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε

Ημερομηνία:

«Ήμουν έτοιμη να δώσω τη μάχη για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, για μία νέα σύγχρονη οπτική στον τομέα του Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός, αυτός και μόνον αποφασίζει. Αποφάσισε διαφορετικά. Επέλεξα να παραμείνω βουλευτής και να δώσω απο τη Βουλή τη μάχη για την πολιτική αλλαγή και για την επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο CNN και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι διευκόλυνα με την καθαρή μου στάση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός για τον τίτλο. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να κάτσω σε μια καρέκλα. Θέλω να είμαι δημιουργική και να προσφέρω στην πατρίδα μου».

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο, Γιάννη Αλμπάνη γιατί πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπαναχώρησε από τη συμφωνία τους για το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε: “Επί σχεδόν τρία χρόνια, δούλεψα συστηματικά σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα που μου ανέθεσε ο πρόεδρος όπως αυτός του Πολιτισμού. Και όπως γνωρίζετε, δεν πρόκειται για έναν χώρο που ήταν προνομιακός για το κόμμα μας. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση, να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του Πολιτισμού, της τέχνης. Η προσπάθεια μας ήταν συστηματική και καλά οργανωμένη. Ως τομεάρχης κατέθεσα εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή, έκανα δεκάδες ομιλίες, υπήρξε συνεπής και δημιουργική αντιπολίτευση, κατάθεση προτάσεων, διαμόρφωση ενός συγκροτημένου προγράμματος για την επόμενη ημέρα. Ήμουν έτοιμη να δώσω τη μάχη για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, για μία νέα σύγχρονη οπτική στον τομέα του Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός, αυτός και μόνον αποφασίζει. Αποφάσισε διαφορετικά. Επέλεξα να παραμείνω βουλευτής και να δώσω απο τη Βουλή τη μάχη για την πολιτική αλλαγή και για την επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”.

“Πιστεύω ότι στο υπουργείο Τουρισμού είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει ένα σημαντικό έργο και ήμουν έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα. Στην πολιτική δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, ούτε πρέπει να ταυτιζόμαστε με έναν συγκεκριμένο ρόλο. Αποφάσισα να παραμείνω βουλευτής, να δώσω από τη Βουλή τη μάχη της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου. Δεν θεωρώ ότι συνιστά «διευκόλυνση», όπως λέτε, η συμμετοχή στην κυβέρνηση απλώς για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Πιστεύω ότι διευκόλυνα με την καθαρή μου στάση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός για τον τίτλο. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να κάτσω σε μια καρέκλα. Θέλω να είμαι δημιουργική και να προσφέρω στην πατρίδα μου”, απάντησε ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε ένα βήμα πίσω ώστε να “διευκολύνει” και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...

Τραγωδία στα Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο «στριμώχνει» ασφυκτικά την κυβέρνηση

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το σύνολο της...