20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος λέει “ΟΧΙ” στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή: “Η Κυριακή είναι ημέρα προσευχής και ανάπαυσης”

Ημερομηνία:

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ευθέως και κατηγορηματικά, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, σε παρέμβαση που έκανε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Η Εκκλησία της Κρήτης, δια του Αρχιεπισκόπου – που μάλιστα εξέπληξε με την παρουσία του – εξέφρασε την αντίθεσή της στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως δεν μπορεί να γινει αυτό και πως πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις μας, καθώς η Κυριακή είναι ημέρα προσευχής και ανάπαυσης.

Για το θέμα τοποθετηθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μαν.Κουμαντάκης και ο Θ.Αγγουράκης εκ μέρους της ΟΕΒΕΝΗ. Όλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο λάθος και κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση για αυτό το σχεδιασμό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων , τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ,  παρουσία και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Κ.κ. Ειρηναίου παρευρέθηκαν και έθεσαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, την αντίθεση τους, στην   πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει το άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, εμμένει και στηρίζει προγενέστερη απόφαση του, όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

FVTO-PERIFEREIA-2

Επίσης το ΕΚΗ έθεσε το μείζον σημασίας ζήτημα που προέκυψε σήμερα και αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για αντισυνταγματικότητα της παράτασης και κατ’ επέκταση της πληρωμής των Συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτή την απόφαση δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΗ αναφέρει:

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο μείζον Πολιτικής Σημασίας ζήτημα που έχει προκύψει.

Το Σωματείο ήδη συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί στις 9:30π.μ.  στο ΕΚΗ, παρουσία των Συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου και του Προεδρείου του ΕΚΗ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η., κόντρα σε όλες αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν την Ελληνική Κοινωνία.

Απαίτηση μας είναι να κρατήσουμε ως εργαζόμενοι την αξιοπρέπεια μας.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ