17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί σε συμμετοχή στο αντιπολεμικό δίημερο και στην κινητοποίηση της Κυριακής 28 Μάη στις Βάσεις της Σούδας

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης το Σάββατο 27 Μάη και την Κυριακή 28 Μάη. Με σημερινή του ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τονίζοντας ότι:

«Είμαστε ενάντια στην πολιτική που κόβει από την υγεία  , την πρόνοια , τις συντάξεις του λαού και ενισχύει την στρατιωτική μας συμμετοχή σε σχεδιασμούς  που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του λαού μας. Διαφωνούμε στην δημιουργία νέων βάσεων και αναβάθμιση των παλιών.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν  μέρος  στις  εκδηλώσεις  που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης

—–  το Σάββατο 27 Μάη 2017 στις 8.30 στο Παλιό Λιμάνι (Γυαλί Τζαμισί)

*Κρητική μουσική

*Χορεύει ο Αθλητικός χορευτικός όμιλος «οι Πελασγοί».

*Έντεχνα: Τάσος Ψαλιδάκης  και το συγκρότημα του.

*Ομιλία από Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

*Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ελπίδα Παντελάκη Γενική Γραμματέας ΕΕΔΥΕ.

——-την Κυριακή 28 Μάη 2017 στις 12 το μεσημέρι  από την πλ. Δημ. Αγοράς   κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για τους ίδιους λόγους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ματώνει καθημερινά και τους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους , μπλέκει χωρίς καμιά αναστολή όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας  σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Όχι μόνο δεν προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως λέει, σε μια περιοχή που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις, αντίθετα συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτή.

"google ad"

Δε διστάζει να παραχωρεί και να προωθεί την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και άλλων υποδομών. Βάση στην οποία ελλιμενίστηκαν, αμέσως πριν την επίθεση, τα δυο αμερικάνικα πλοία που σκόρπισαν με τους πυραύλους τους το θάνατο στο συριακό λαό.

Είμαστε ενάντια στην πολιτική που κόβει από την υγεία  , την πρόνοια , τις συντάξεις του λαού και ενισχύει την στρατιωτική μας συμμετοχή σε σχεδιασμούς  που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του λαού μας. Διαφωνούμε στην δημιουργία νέων βάσεων και αναβάθμιση των παλιών..

Απαιτούμε:

Έξω το ΝΑΤΟ  από το Αιγαίο.

Καμία συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους .

Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Να συνεχίσουμε σταθερά να παλεύουμε τις αιτίες που γεννάνε τους πολέμους που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό σύστημα που εξαθλιώνει και δολοφονεί τους λαούς για τα κέρδη των λίγων. Μπορούμε αν το θελήσουμε  να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς φτώχεια και πόλεμους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ