15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και ο Μουσικός Σύλλογος Χανίων συμμετέχει στη σύσκεψη των σωματείων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Ημερομηνία:

Συμμετέχει στην  σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων σήμερα στις 6.30 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων την Παρασκευή 14/5, 6.30 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα βήματα που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε πρωτόγνωρες συνθήκες είναι μεγάλα, αλλά η περίοδος παραμένει κρίσιμη για τη συνέχεια.

Ακόμα και αν ανοίξουν για ένα μικρό διάστημα οι χώροι εργασίας μας, το μεγαλύτερο κομμάτι των μουσικών που εργαζόταν πριν την πανδημία, δεν θα εργαστεί. Όσοι το καταφέρουν, θα δουλέψουν με μικρότερες αμοιβές και για μικρότερα διαστήματα.

Έχουμε διαμορφώσει ένα συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο για την ενίσχυση όλων των εργαζομένων του κλάδου, για μέτρα όσων εργάζονται με ΤΠΥ, για μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου, για τους βασικούς όρους διεκδίκησής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Τηλεόραση, για την υπεράσπιση των Συγγενικών δικαιωμάτων, για τα Μουσικά Σύνολα και τη Μουσική Εκπαίδευση, για την υπεράσπιση των σωματείων μας απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σε αυτό το καθεστώς εργασίας που δεν το επιλέξαμε, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που τίθεται σε διαβούλευση και που παρουσιάστηκε χτες (12/5) είναι ένα «πολεμικό ανακοινωθέν» για τους εργαζόμενους. Θέλουν να καθιερώσουν 10ωρη απλήρωτη δουλειά, που θα μπορεί να επιβάλλεται με ατομική σύμβαση ακόμη και αν το σωματείο του κλάδου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία. Εκτοξεύονται οι υπερωρίες και μειώνεται η αμοιβή τους, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Όλα τα παραπάνω θα προστεθούν στην ήδη διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα του κλάδου. Ας αναλογιστούμε ακόμη, σε ποιο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου που διαρκώς εξαφανίζεται θα μπορούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη μας.

Ξέρουμε πως υπολογίζουν πολύ καλά την κάθε μας κίνηση. Φοβούνται ότι με δυνατά σωματεία τα σχέδια τους δεν θα είναι εύκολα. Ας τους επιβεβαιώσουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε το ρολόι της κοινωνίας να γυρίσει έναν αιώνα πίσω!

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Παράρτημα Κρήτης

Σωματειακή Επιτροπή Χανίων”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...