27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Και ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας για τον Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Και ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας περιόδου 1940 – 1945 Χαράλαμπος Δασκαλάκης με δήλωσή του εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει τον Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Δασκαλάκης σημειώνει τα εξής:

Ως Καντανιώτης αλλά και ως πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Ρίχτερ. Οι πρόσφατες δηλώσεις του “καθηγητή” κ. Ρίχτερ προσβάλουν την ιστορία και τις θυσίες του τόπου μας, της Κρήτης μας.

Προφανώς ο κ. Ρίχτερ, ξέρει καλά να ευτελίζει και να συκοφαντεί την ιστορία ενός τόπου διότι από τα λεγόμενα του φαίνεται ηθικά ανιστόρητος.

Η Κρήτη μας, έδωσε παντού και πάντα την μάχη για την δημοκρατία, την ελευθερία και την εθνική υπερηφάνεια. Άλλωστε, η μάχη της Κρήτης παγκοσμίως έχει χαρακτηριστεί ως η μάχη που σε μεγάλο βαθμό έκρινε τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Μια μάχη που ο Κρητικός λαός δίχως όπλα, αλλά με μόνο όπλο του, την ψυχή, την γενναιότητα και το θάρρος κέρδισε την επίλεκτη στρατιά του Χίτλερ.

Άραγε τα γνωρίζει αυτά τα παγκοσμίως αποδεδειγμένα γεγονότα ο κ. Ρίχτερ;

Η μάλλον εθελοτυφλεί και ευτελίζει τις θυσίες και τους αγώνες του τόπου μας.

Προφανώς ο Γερμανός κ. Ρίχτερ, που θα έπρεπε να ζητήσει εκ μέρους του Γερμανικού λαού συγγνώμη για τις πράξεις των προγόνων του, ξέρει καλά να αλλοιώνει την ιστορική μνήμη ενός τόπου, αν και καθηγητής πανεπιστημίου ιστορίας, με αυτά που λέει, ούτε σε δημοτικό σχολείο δεν θα μπορούσε να διδάξει.

Άλλα στην παρούσα δεδομένη στιγμή, απορία κάθε Κρητικού μετά από αυτά τα αισχρά λεγόμενα του κ .Ρίχτερ, το πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρά σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα στην διάκριση του ως επίτιμου καθηγητή.

Η πράξη αυτή του πανεπιστημίου Κρήτης μόνο αγανάκτηση μπορεί να επιφέρει σε όλους εμάς τους πολίτες της Κρήτης και κυρίως σε εμάς που καταγόμαστε από Μαρτυρικές πόλεις όπως η Μαρτυρική Κάντανος. Όσο και αν επιμένει η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου Κρήτης να τιμήσει τον κ. Ρίχτερ, τόσο πρέπει να γνωρίζει ότι η ιστορία και οι θυσίες του τόπου μας πρέπει να μείνουν αναλλοίωτες και αλησμόνητες.

Τούτη την δεδομένη κρίσιμη στιγμή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ως αξιόλογο ακαδημαϊκό ίδρυμα δεν πρέπει να προχωρήσει στην διάκριση του κ. Ρίχτερ. Διαφορετικά εάν προχωρήσει στην διάκριση αυτή η πρυτανική αρχή θα είναι συμμέτοχη στα λεγόμενα ενός ανθρώπου που αλλοιώνει την ιστορία και το ήθος του τόπου μας. Μιας ιστορίας που εμείς οι πολίτες της Κρήτης είμαστε περήφανοι και θα έπρεπε το πανεπιστήμιο Κρήτης να είναι θεματοφύλακας και όχι προστάτης ανθρώπων που προσβάλουν βάναυσα με τα λεγόμενα τους τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Χαράλαμπος Δασκαλάκης

Πρόεδρος Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας

(περιόδου 1940-1945)

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...