16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και ο ΣΕΠΕ Χανίων καλεί στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής

Ημερομηνία:

Με απόφαση – ψήφισμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί σε συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 17 Μάη:

Ως ΣΕΠΕ Χανίων, ως εργαζόμενες-οι και ως παιδαγωγοί, συνεχίζουμε να μαχόμαστε ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού. Το εκπαιδευτικό κίνημα, τόσο στα Χανιά όσο και πανελλαδικά έχει πρωτοστασεί στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ως ΣΕΠΕ Χανίων έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων που οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Σε συνεργασία με την Αλβανική κοινότητα καθώς και με άλλες κοινότητες μεταναστών, έχουμε παλέψει για τα δικαιώματα των μεταναστών, διακδικώντας νομιμοποίηση όλων και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών απο τα Χανιά έχει βρεθεί στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο έναντια στους φράχτες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Την Κυριακή 17/5, στις 4 μμ στην πλατεία Αγοράς, θα συμμετέχουμε μαζικά στο συλαλλητήριο που οργανώνεται ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Διαδηλώνουμε υπερασπιζόμενοι/ες τα δικαιώματά μας και διεκδικούμε ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών, δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση για τα προσφυγόπουλα και τα μεταναστόπουλα στα σχολεία μας. Διεκδικούμε το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, και θέλουμε τους μετανάστες/τριες και τους πρόσφυγες να μένουν σε σπίτια στις γειτονιές μας, στα κέντρα των πόλεων.

-Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Νομιμοποίηση όλων ων μεταναστών

-Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά

-Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες

-Ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία και παιδεία για όλους/ες

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σπίτια για όλους τους πρόσφυγες/μετανάστες στα κέντρα των πόλεων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση την Κυριακή 17/5, 4 μμ, πλατεία Αγοράς, και τους συλλόγους γονέων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...