20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και ο Χανιώτης Κώστας Μαρματάκης στους ανθρώπους κοντά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την “Πλεύση Ελευθερίας”

Ημερομηνία:

Στη Νεάπολη Εξαρχείων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Βατάτζη, πάνω ακριβώς από το εστιατόριο «Κονσερβοκούτι», βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εδώ και αρκετές εβδομάδες το συγκεκριμένο νεοκλασικό κτίριο λειτουργούσε ως πολιτικό στρατηγείο της πρώην προέδρου της Βουλής για την προετοιμασία του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που είχαν απόλυτη γνώση των κινήσεών της όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Πλην της οικογένειάς της, του πατέρα της, Ν. Κωνσταντόπουλου, της μητέρας της, Λ. Αλεξίου, και του συζύγου της, τέσσερα πρόσωπα ήταν αυτά που συμμετείχαν στις εμπιστευτικές συζητήσεις για τον σχεδιασμό της νέας πολιτικής κίνησης. Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά, Ρ. Μακρή, Α. Κυρίτση και τη δημοσιογράφο Τ. Κοντράρου. Τα προαναφερθέντα πρόσωπα μαζί με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μαρματάκη, συγκροτούν την κεντρική ομάδα συντονισμού των δράσεων της «Πλεύσης Ελευθερίας», η οποία συνεχώς θα διευρύνεται με τη συμμετοχή νέων προσώπων από τον χώρο της Αριστεράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται νέο κύμα προσχωρήσεων στο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου τόσο από τη Λαϊκή Ενότητα όσο και από άλλες πολιτικές κινήσεις.

Μεταξύ των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που στις τελευταίες εκλογές πολιτεύτηκαν με τη Λαϊκή Ενότητα και συντάσσονται με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι η Νάντια Βαλαβάνη, ο Βασίλης Κυριακίδης και ο Γιάννης Ζερδελής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Παναγούλης είναι σε συνεννόηση με την πρώην πρόεδρο της Βουλής για να προσφέρει τη στήριξή του στη νέα της πολιτική προσπάθεια.

Ακόμη ένα πρόσωπο που ακολουθεί τη Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης. Επίσης, είναι θέμα χρόνου να εκφράσουν τη θετική τους στάση απέναντι στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η πρώην πρόεδρος της Βουλής δύο ιστορικές προσωπικότητες και πρόσωπα-σύμβολα του αντιμνημονιακού αγώνα: ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.Κινητήριος δύναμη για την έκφραση των θέσεων και των προτάσεων του νέου κόμματος θα είναι το Διαδίκτυο. Τις επόμενες ημέρες, ειδική ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από νέους ανθρώπους, στην πλειονότητά τους φοιτητές, που εργάζονται εθελοντικά στο πλευρό της Ζ. Κωνσταντοπούλου την τελευταία διετία, αναμένεται να αναλάβει δράση.

Στον «απόπλου» του νέου κόμματος προς τη φουρτουνιασμένη θάλασσα των Μνημονίων, επιβάτες θα είναι πάρα πολλοί άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο «Χυτήριο» και υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας». Μεταξύ αυτών, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ο πάλαι ποτέ γόης του ελληνικού σινεμά και του θεάτρου Λάκης Κομνηνός, καθώς ο γιος του, Δημήτρης, ανήκει στα ηγετικά στελέχη της Νεολαίας του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται υπό συγκρότηση. Το νέο εγχείρημα στηρίζει και ο γνωστός από το σίριαλ «Καλημέρα ζωή», ηθοποιός Γ. Ευαγγελίδης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον Δήμο Βύρωνα. Επίσης, οι ηθοποιοί Χάρης Σώζος και Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...