18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Και πάλι ρατσισμός ενάντια στους “νότιους” από τους άρειους του Βορρά: «Ούτε μια δεκάρα στη Νότια Ευρώπη» στο εξώφυλλο ολλανδικού περιοδικού

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις προκαλεί το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Ολλανδικού Περιοδικού Elsevier που κυκλοφορεί το Σάββατο και μάλλον δίνει τον τόνο, της στάσης των “σκληρών” του Βορρά απέναντι στο πακέτο χρηματοδότησης που έχει αποφασιστεί αρχικά από την ηγεσία της ΕΕ

Το περιοδικό, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της Ολλανδίας, κυκλοφορεί με την εικόνα των σκληρά εργαζόμενων Ευρωπαίων σε αντιδιαστολή με τους νότιους που πίνουν καφέ και παίζουν τάβλι.

Ο τίτλος του είναι “Γιατί το σχέδιο των Μέρκελ-Μακρόν να δώσουν 500 δις. ευρώ δεν είναι καλό. Ούτε μια δεκάρα για τη Νότια Ευρώπη”

Πρόκειται για την επάνοδο των γνωστών στερεοτύπων σε βάρος των “τεμπέληδων” του Νότου που είχαν ατονήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την τελευταία ελληνική κρίση χρέους. Ταυτόχρονα όμως μάλλον προδιαθέτει τη στάση που θα τηρήσουν οι 4 “σκληροί”, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, στην έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Ε.Ε.. Άλλωστε, το γεγονός ότι από την κριτική εξαιρούν τα 250 δις που έχουν τη μορφή δανείου και επικεντρώνουν στα 500 δις που δίδονται ως ενισχύσεις, κυρίως στο Νότο, δείχνει τις δυσκολίες που έχει το σχέδιο μέχρι να εγκριθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Έντονες αντιδράσεις και κριτική

Ήδη, το εξώφυλλο σχολιάζεται έντονα ενώ ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην Ευρωβουλή Γκι Φερχοφσταντ σε ανάρτησή του σημειώνει ότι τέτοιου είδους ψευδείς αναφορές οδήγησαν στο Brexit.

Στην Πορτογαλλία, κάποιοι “πείραξαν” το εξώφυλλο αλλάζοντας τα πρόσωπα στις δύο πλευρές δείχνοντας τους μετανάστες του νότου να δουλεύουν σκληρά καθώς οι βόρειοι απολαμβάνουν τις παραλίες του Νότου ενώ παράφρασαν τον τίτλο ως “Ούτε μια δεκάρα σε φορολογικούς παραδείσους”. Το σίγουρο είναι, ότι μόλις ανέκυψε η ανάγκη ενός πακέτου διάσωσης με στοιχεία αμοιβαιοποίησης, εμφανίστηκε αμέσως και η αντίδραση των γνωστών βορειοευρωπαϊκών κύκλων.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ