19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και παιδιά πεθαίνουν από κορωνοϊό: Νεκροί 12χρονη στο Βέλγιο και 14χρονος στην Πορτογαλία

Ημερομηνία:

Ενα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από την τον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας στη διάρκεια του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.

Η 12χρονη είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και «είχε διαγνωσθεί θετική» στον νέο κορωνοϊό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ.

Συνολικά 705 νεκροί στο Βέλγιο από τον κορωνοϊό

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορωνοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 14χρονου παιδιού στην Πορτογαλία προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Βίτορ Γκοντίνιο από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Θεωρείται ότι έπασχε από ψωρίαση, αλλά δεν είχε σημαντικές υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Ο θάνατός του από κορωνοϊό έρχεται μετά από αυτόν της 16χρονης Γαλλίδας Ζουλί Αλιοτ σε νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη. Δεν είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας και εξέπνευσε μία εβδομάδα αφότου άρχισε να έχει έναν«ελαφρύ βήχα».

Όσο για τον 14χρονο, η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέτισε φόρο τιμής στον έφηβο. Έπαιζε futsal -ένα παιχνίδι που μοιάζει με ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρός της Φερνάντο Γκόμες, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Με βαθύτατη θλίψη στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Βίτο Φαραέλ Μπάστος Γκοντίνιο. Σε αυτή τη στιγμή βαθύτατου πόνου για τους αγαπημένους του, στέλνω επίσης λόγια παρηγοριάς στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής Αβέιρο που μοιράστηκε μαζί μας τον χαμό ενός τόσο πρώιμου ταλέντου».

Στους 119 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Πορτογαλία

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Πορτογαλία ανήλθε στους 119 το μεσημέρι της Κυριακής. Σχεδόν 6.000 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό και άλλα 5.500 αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...