19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και στο Ηράκλειο οι πολίτες υπογράφουν ενάντια στις βΑΠΕ

Ημερομηνία:

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Ομάδας Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ:

“Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο ΣτΕ της Αίτησης Ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF).

Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο που προβλέπει δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης (η καθεμιά χωρητικότητας 1.200.000 κυβ.μ. στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Αζιλακόδασος, ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς) και 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και οι 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρυά λίστα προτάσεων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ενεργειακή αυτονομία της Κρήτης, έρχονται για να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού, και στη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστήσει το νερό, το βασικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ιδιοκτησία της EDF μιας από της μεγαλύτερες πολυεθνικές της ενέργειας.

Η Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου που συντάσσονται μαζί μας στον αγώνα για την προάσπιση της γης και των νερών μας, να συνυπογράψουν την Αίτηση Ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ

Όσοι πολίτες θέλουν να υπογράψουν μπορούν να πηγαίνουν, με την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΦΜ τους:
1) Για τους δημότες Χερσονήσου: στο συμβολαιογραφείο της κας Στέλλας Σφακιανάκη, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Λιμένας Χερσονήσου, την Δευτέρα 10/11/2014 από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.
2) Για τους δημότες Ηρακλείου: στο συμβολαιογραφείο της κας Ευθυμίας Κουντάκη, Δαιδάλου 37, 3ος όροφος, Ηράκλειο, την Τετάρτη 12/11/2014 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6974923345

Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ”

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου την Τρίτη 11/11/14 στις 02:30 μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...