16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Και Τρίτος Παγκόσμιος να γίνει, δεν υποκύπτουμε, διαμηνύει η κυβέρνηση Άσαντ

Ημερομηνία:

Και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να γίνει η συριακή κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ Μόκνταντ.«Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του», υπογράμμισε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και προειδοποίησε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο χτύπημα των δυτικών. «Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (…) έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να απαντήσούμε σε μια τέτοια επίθεση», διαβεβαίωσε.

Με βάση το Χάρτη του ΟΗΕ η Συρία έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση η οποία δεν νομιμοποιείται από το διεθνές δίκαιο, υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως Ιράν, Ρωσία, Νότια Αφρική και ορισμένες αραβικές χώρες απορρίπτουν αυτήν την επίθεση και είναι έτοιμες να αντισταθούν στον πόλεμο που θα κηρύξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, στη Συρία».

Ειδικά για τη στάση της Ρωσίας, σημείωσε πως παραμένει αμετάβλητη. Η Μόσχα, είπε, τηρεί μια “υπεύθυνη στάση (….) υπέρ της ειρήνης”.

«Αν η Γαλλία θέλει να στηρίξει την Αλ Κάιντα και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως τους στήριξε στην Αίγυπτο και σε άλλε περιοχές του κόσμου, οδεύει προς μια αποτυχία στη Συρία», υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, στη Δαμασκό.

Έχουμε αποδείξεις ότι πίσω απο την επίθεση με τα χημικά όπλα είναι ο Άσαντ, λέει το Βερολίνο

Εν τω μεταξύ οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού είναι το καθεστώς Άσαντ.

Οι εν λόγω πληροφορίες προέκυψαν από υποκλαπείσα συνομιλία στέλεχους της Χεζμπολάχ με την πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, το οποίο φέρεται να λέει ότι ο Άσαντ διέπραξε σφάλμα όταν διέταξε την επίθεση με τα χημικά, τον περασμένο μήνα.

Όπως έγινε γνωστό, σε συνάντηση που έγινε την Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BND είπε σε γερμανούς βουλευτές ότι στα στοιχεία που υποδεικνύουν την ευθύνη του Άσαντ για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού, περιλαμβάνεται και το τηλεφώνημα μεταξύ του υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...