23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και όμως, η Βαγγελιώ Σχοιναράκη υποψήφια με τη ΝΔ στο δήμο Ηρακλείου!

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι είναι επίσημο και οριστικό από χθες βράδυ: η άλλοτε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κάποτε νομάρχης Ηρακλείου, θα είναι υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, με τη στήριξη της ΝΔ! Στην επιλογή αυτή έφτασε το κόμμα της ΝΔ, αφού πρώτα οδηγήθηκε από τον γαλάζιο βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στην απόρριψη του σημερινού δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, τον οποίο είχε στηρίξει το 2014.

Η κ. Σχοιναράκη, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της και στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τη στηρίξει, χωρίς πάντως να έχει εξασφαλίσει και τη στήριξη όλων των στελεχών της, πολλά από τα οποία ήδη ακολουθούν τον κ. Λαμπρινό.

Την ευθύνη για την επιλογή της κ. Σχοιναράκη πήρε πάνω του ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος έχει και το βάρος της ευθύνης από την απόρριψη του κ. Λαμπρινού.

Η εξέλιξη είχε διαφανεί πριν μερικούς μήνες, όταν αποδείχτηκε ότι οι πολιτικές σχέσεις Αυγενάκη- Σχοιναράκη είχαν έρθει πολύ κοντά, και η δεύτερη υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ και εξελέγη πρόεδρος στον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών (φορέα που συγκροτούν τα κόμματα της βουλής, πλην ΧΑ, με εναλλασσόμενη προεδρία). Τότε ο κ. Αυγενάκης της είχε απευθύνει μια θερμή επιστολή.

candiadoc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...