22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καλά τα λένε οι Γερμανοί αλλά μόνο για τον εαυτό τους

Ημερομηνία:

Αύξηση μισθών, μείωση φόρων και ενίσχυση επενδύσεων. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που προτείνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προκειμένου να μειωθεί το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.

Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, έπραξαν ακριβώς το αντόθετο. Μειώσεις μισθών, αύξηση φόρων και απουσία κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας. Παρά το γεγονός οτι η συνταγή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η γενναία αύξηση των μισθών, θα οδηγήσει στο να έχουν οι Γερμανοί περισσότερα στην τσέπη τους και επομένως να ξοδεύουν περισσότερα. Η μείωση των φόρων θα οδηγήσει στην αύξηση του καθαρού εισοδήματος και θα τονώσει τη ζήτηση. Κιαι η τρίτη πρόταση για αύξηση των επενδύσεων θα μεγεθύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Τώρα για ποιο λόγο η κα Μέρκελ επιμένει σε τόσο σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα είναι κάτι που μόνο η ίδια γνωρίζει, τόσο ως προς τη σκοπιμότητα, όσο και ως προς το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ