16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες»: Οι Κρητικοί διαδηλώνουν στα Χανιά το Σάββατο 19 Μαρτίου για το προσφυγικό

Ημερομηνία:

Μεγάλο παγκρήτιο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην κινητοποίηση καλούν από τα Χανιά το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμων, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Εργαζόμενοι ΕΡΑ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, η Κοινωνική Κουζίνα, η Πρωτοβουλία Μεταναστών, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, το ΚΕΕΡΦΑ, από το Ρέθυμνο ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνιολογίας, ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού, το ΚΕΕΡΦΑ ενώ από το Ηράκλειο καλούν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Σύλλογος Φοιτητών Βιολογικού, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικών, και το ΚΕΕΡΦΑ.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται για να γίνει ξεκάθαρο ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι αλλά και για να εκφραστεί η αντίθεση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σταθετό αίτημα να κλείσει η Βάση της Σούδας, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να φύγει το ΝΑΤΟ.

Οι λεπτομέρειες για το παγκρήτιο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα δοθούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 17/3 και ώρα 12μμ στην κεντρική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, από τους φορείς και τις συλλογικότητες που το διοργανώνουν.

Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 19 Μαρτίου είναι ημέρα διεθνών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων.

Για την ίδια κινητοποίηση κάλεσμα έδωσε στη δημοσιότητα και η ΕΛΜΕ στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Η ΕΛΜΕ Χανίων, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΓΣ, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο το Σάββατο 19/3, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

Τα Χανιά είναι μία από τις οκτώ πόλεις σε όλη την Ελλάδα στην οποία διοργανώνεται συλλαλητήριο μαζί με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Μυτιλήνη και Βόλο.

Ταυτόχρονα, είναι μία από τις δεκάδες άλλες πόλεις του κόσμου που συμμετέχουν με αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη «διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό» στις 19 του Μάρτη.

Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα έρχονται σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν ήδη δείξει και εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες πρόσφυγες.Κοινωνική Αλληλεγγύη που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης για κλειστά σύνορα, βασανίζονται από την αναλγησία της, την έλλειψη κρατικής μέριμνας για τροφή και στέγη, τη ρατσιστική ΕΕ και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 19/3 είναι άλλος ένας τρόπος να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους πρόσφυγες, ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και το φασισμό.

Παράλληλα, θα συνεχίζεται από την Τετάρτη 16/3 έως την Παρασκευή 18/3, 6:00-8:00μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο Γυμνάσιο Χανίων) η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Για τους συναδέλφους που επιθυμούν να οργανώσουν αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές δράσεις με τους μαθητές στα πλαίσια του σχολείου, τη Δευτέρα 21/3, η αντιφασιστική κίνηση της ΕΛΜΕ έχει διαθέσιμο διδακτικό υλικό (σχέδια μαθήματος κλπ) και βίντεο τα οποία θα στείλουμε στα σχολεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ.: 6944-713153 ή 6945-084716.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3, 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

"google ad"

ΑΦΙΣΑ ΦΟΡΕΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...