15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, στις παιδικές βιβλιοθήκες των Χανίων

Ημερομηνία:

Ένα ιδιαίτερο, δημιουργικό καλοκαίρι υπόσχεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για τους μικρούς της φίλους…

Δύο συνεργασίες με πολλές δράσεις, εργαστήρια, παιχνίδια!

Και πολλές ακόμα εκδηλώσεις…

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας πραγματοποιείτε Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019, με τίτλο: «Για φαντάσου…».

Φέτος, οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, 15 + 1 σενάρια εργαστηρίων για παιδιά με τίτλο: «Κουτί… άνοιξε!».

Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν από την κοινωνιολόγο κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου (Irini Vokotopoulou) η οποία σε συνεργασία με το Δίκτυο Future Library και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σχεδίασε όλες τις προηγούμενες καλοκαιρινές εκστρατείες, και την ομάδα του bookbook.gr (bookbook.gr).

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο από 24 Ιουνίου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2019, για παιδιά ηλικίας 5 έως 14 χρόνων, στο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Σταλού.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ανακοινώνει το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού.

Γιορτή έναρξης «Κουτί … άνοιξε» – Κουτιά και κουτάκια 15+1 κουτιά μικρά και μεγάλα που κρύβουν την περιγραφή των εργαστηρίων. Τα παιδιά πρέπει να σκεφτούν πάνω στην έννοια του κουτιού, να φανταστούν ένα δικό τους κουτί, να φέρουν στο μυαλό τους συνώνυμες λέξεις του, να αναδείξουν τις ιδιότητες του και μέσα από όλα αυτά να εισαχθούν στο περιεχόμενο των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Με τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου & Λίτσα Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμο.

Για όλα τα παιδιά

-Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, 8.30 το απόγευμα

Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και οι Βάτραχοι»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, «Το Θέατρο Σκιών στο Σχολείο μας» σας προσκαλούν σε μία παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο : «Ο Καραγκιόζης και οι Βάτραχοι» Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου Χανίων. Είσοδος Ελεύθερη.

"google ad"

-Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 11.00 το πρωί

«Κουτί … άνοιξε» – Τα κουτιά στις ιστορίες.

Σεντούκια που πετάνε, κουτιά που κρύβουν μυστικά και σε προκαλούν να επιλέξεις, κουτιά που μεταμορφώνονται από τη φαντασία των ηρώων. Μέσα από διαφορετικά κουτιά αφηγούμαστε πολλές ιστορίες μπαίνοντας στη μια και βγαίνοντας από την άλλη.!

Με τη Θηρεσία Κατσιφαράκη, εκπαιδευτικό Για παιδιά 5-8 ετών

-Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, 8.00 το απόγευμα

«Το Βασίλειο της Τύχης»

Ένα κορίτσι που χορεύει, ένας παράξενος ταξιδιώτης κι ένα Βασίλειο που κρύβει αμύθητους θησαυρούς… Ένα παραμύθι για τη δύναμη της ζωής. Αφήγηση του λαϊκού παραμυθιού «Το Βασίλειο της Τύχης» από τη συλλογή «Παραμύθια από την Ισπανία», εκδόσεις Όπερα.

Το παραμύθι θα ντύσει χορευτικά η ομάδα Flamenco και θα χορέψουν οι κυρίες, Μαρίτα Περογιαννάκη, Μαρή Μανελίδου, Ελένη Βαϊραμίδου και Karla Skorjanc.

Αφήγηση παραμυθιού: Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγός θεάτρου

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΟΥΔΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 11.00 το πρωί

«Κουτί … άνοιξε» – Κουτιά και κουτάκια

15+1 κουτιά μικρά και μεγάλα που κρύβουν την περιγραφή των εργαστηρίων. Τα παιδιά πρέπει να σκεφτούν πάνω στην έννοια του κουτιού, να φανταστούν ένα δικό τους κουτί, να φέρουν στο μυαλό τους συνώνυμες λέξεις του, να αναδείξουν τις ιδιότητες του και μέσα από όλα αυτά να εισαχθούν στο περιεχόμενο των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Με τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου & την Κατερίνα Βαρανάκη, βιβλιοθηκονόμο.

Για όλα τα παιδιά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑΛΟΥ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 7.00 το απόγευμα

Γιορτή έναρξης

«Κουτί … άνοιξε» – Κουτιά και κουτάκια.

15+1 κουτιά μικρά και μεγάλα που κρύβουν την περιγραφή των εργαστηρίων. Τα παιδιά πρέπει να σκεφτούν πάνω στην έννοια του κουτιού, να φανταστούν ένα δικό τους κουτί, να φέρουν στο μυαλό τους συνώνυμες λέξεις του, να αναδείξουν τις ιδιότητες του και μέσα από όλα αυτά να εισαχθούν στο περιεχόμενο των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Με τη Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια & τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου. Για όλα τα παιδιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ