22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καλούν σε συνέλευση για “επαναδιεκδίκηση του λόφου Καστέλι, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όπως έχει αποτυπωθεί με την δεκαεξάχρονη παρουσία της κατάληψης Rosa Nera”

Ημερομηνία:

Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 5 το απόγευμα από την Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera για τη δημιουργία ευρείας καμπάνιας επαναδιεκδίκησης του λόφου Καστέλι, “με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του, έτσι όπως αυτός έχει αποτυπωθεί με την δεκαεξάχρονη παρουσία της κατάληψης Rosa Nera στο χώρο”.

Σε σχετικό κειμενο αναφέρεται ότι:

Ξανα-συναντιόμαστε στο Παρκο ειρήνης και Φιλίας, Δευτέρα 5/4

Ο Αγώνας για την επαναδιεκδίκηση του λόφου Καστέλι δεν σταμάτησε. Συνεχίζεται από εκεί που άρχισε. Από το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνελεύσεις αλληλεγγύης στην Rosa Nera, αμέσως μετά την αστυνομική εκκένωση της. Ειδικά τώρα που η εταιρία Belvedere δεν φαίνεται να κάνει πίσω στην επένδυση, παρά τις ρητές αντιρρήσεις της κοινωνίας και την εκπεφρασμένη θέληση της για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων στον λόφο και ενάντια στην επένδυση.

Συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η αστυνομική κατοχή του λόφου – και όχι μόνο- παρέχοντας προστασία στην εταιρία, με έξοδα του δημοσίου, ενώ από την άλλη τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η τέχνη, απαξιώνονται συστηματικά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλούμε σε μια ευρεία καμπάνια επαναδιεκδίκησης του λόφου Καστέλι, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του, έτσι όπως αυτός έχει αποτυπωθεί με την δεκαεξάχρονη παρουσία της κατάληψης Rosa Nera στο χώρο.

ΑΝΟΙΧΤΗ συνέλευση αλληλεγγύης στην Rosa Nera, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, Δευτέρα 5/4, στις 17:00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...