15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καλωσήρθατε στη ζούγκλα του ΒΟΑΚ: Επιτακτική ανάγκη η συντήρηση και ο καθαρισμός του

Ημερομηνία:

Επιστολή με παραλήπτη τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζερβάκης με θέμα τον καθαρισμό και τη συντήρηση τμήματος ΒΟΑΚ.

Στην επιστολή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρεται στο κομμάτι της εθνικής οδού από τη Σητεία ως τον Άγιο Νικόλαο τονίζοντας ότι το σημείο αυτό έχει να συντηρηθεί χρόνια. Ο ίδιος σημειώνει ότι σε πολλά σημείο το πλάτος του δρόμου στενεύει εξ αιτίας των δέντρων που έχουν αναπτυχθεί έντονα και σε πολλά σημεία κρύβουν τις μπάρες ασφαλείας.

“Η προσπελασιμότητα δυστυχώς έχει καταστεί μια δύσκολη, επίπονη και προπαντώς επικίνδυνη δοκιμασία.
Ενόψει δε της τουριστικής περιόδου και την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια των διερχομένων.” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει :

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη: Επανέρχομαι σε ένα θέμα το οποίο έχω θίξει επανειλημμένα και για το οποίο δυστυχώς δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Αναφέρομαι στη συντήρηση και τον καθαρισμό του Εθνικού Δικτύου και ιδιαίτερα στο τμήμα από Σητεία προς Άγιο Νικόλαο.

Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχει να συντηρηθεί και να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια, κάτι το οποίο αδικεί όλη την περιοχή και δεν αποτελεί τιμή για κανέναν. Σε πολλά σημεία, το μέγιστο πλάτος δεν ξεπερνά τα 5 (πέντε) μέτρα λόγω της ανάπτυξης των παρακείμενων δέντρων , με αποτέλεσμα οι μπάρες ασφαλείας να είναι αόρατες και η τάφρος απορροής  ανύπαρκτη.

Η προσπελασιμότητα δυστυχώς έχει καταστεί μια δύσκολη, επίπονη και προπαντώς επικίνδυνη δοκιμασία.  Ενόψει δε της τουριστικής περιόδου και την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια των διερχομένων. Θεωρούμε ότι το χειρότερο κομμάτι οδικού δικτύου της Κρήτης, γίνεται καθημερινά ακόμη χειρότερο, με προφανείς συνέπειες στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επαναφέρω την πρότασή μου, για την προμήθεια εκ μέρους των υπηρεσιών, ενός μηχανοκίνητου σύγχρονου κλαδευτικού καθαριστικού για ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και ταχύτερη συντήρηση και καθαρισμό, χωρίς την ανάγκη καθορισμού χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την εκτέλεση εργολαβικών εργασιών.

Ευελπιστώντας στο ενδιαφέρον και στην ευαισθησία σας, και γνωρίζοντας την τεχνική σας επάρκεια, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ζερβάκης Γιώργος

Περιφερειακός Σύμβουλος

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...