15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καμμένος: Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει Κουίκ – Χρυσοβελώνη, θα του μπλοκάρουμε τα νομοσχέδια

Ημερομηνία:

Πιο οξύς από ποτέ εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υπουργός Άμυνας, απέναντι στον πρωθυπουργό.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» την διατήρηση των πρώην στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να τους απομακρύνει άμεσα.

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

«Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη πως «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

Ακόμα για τον Τέρενς Κουίκ και την αρχική του στάση απέναντι στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε «Κομμουνιστές τους ανέβαζε, ΕΑΜοβούλγαρους τους κατέβαζε»

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «νεροκουβαλητή του Παπανδρέου» ενώ άφησε και πάλι υπονοούμενα περί χρηματισμού του πρώην υπουργού Εξωτερικών αναρωτώμενος «από που εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτήρισε «παραμύθι» τα περί «συναινετικού και σκηνοθετημένου» διαζυγίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε πως  «με τον τρόπο που φέρθηκε ο Τσίπρας κόντεψα να χάσω την ΚΟ των ΑΝΕΛ».

Κάτι πάντως που αναμένεται να συμβεί άμεσα, καθώς ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως όποιος διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα διαγραφεί. «Όποιος παραπάνω κινηθεί ενάντια στη θέση των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί. Ένας έχει μείνει. Ο κ. Παπαχριστόπουλος. Εγώ με το που θα υπογράψει θα τον διαγράψω. Με τον κ. Παπαχριστόπουλο διαφωνώ αλλά προς τιμήν του είπε ότι θα παραδώσει την έδρα».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, σημείωσε ακόμα πως η Συμφωνία των Πρεσπών, πέρασε «δια συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια». Όπως εξήγησε: «Η συνταγματική εκτροπή είναι ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα των Σκοπίων αφού δεν υπογράφεται από τον Πρόεδρο των Σκοπίων. Στο Σύνταγμα αναφέρεται σαφώς πως ο αρχηγός του κράτους πρέπει να υπογράψει. Αυτό πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Αν ο κ. Παυλόπουλος το υπογράψει χωρίς να υπάρξει υπογραφή από τον Σκοπιανό πρόεδρο τότε θα συμμετέχει σε συνταγματική εκτροπή. Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη. Η σύμβαση που θα έρθει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς. Εδώ υπάρχουν τέσσερις τροπολογίες. Παραβιάστηκε η ίδια η Συμφωνία. Ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να μιλά για «Μακεδονία» και μειονότητες. Ο Ζάεφ και οι Σκοπιανοί παραβίασαν αυτά που υπέγραψαν».

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ