21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Καμμένος για Ξηρό: Και οι ΗΠΑ αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο ηγέτες ακραίων οργανώσεων

Ημερομηνία:

Στο θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού αναφέρθηκε με δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Aμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας ο Πάνος Καμμένος.

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την τοποθέτηση Ξηρού σε ηλεκτρονική παρακολούθηση στο νοσοκομείο ή στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό αποτελεί μια προϋπόθεση που για να εφαρμοστεί χρειάζεται να γίνουν οι αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις και για τις προδιαγραφές που θα έχουν αυτά τα βραχιολάκια συνεπώς δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Κακώς υπάρχει αυτή η ανησυχία από την πλευρά των ΗΠΑ αλλά και εσωτερικές αντιδράσεις που κυρίως έχουν να κάνουν με μικροπολιτικά συμφέροντα. Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι εκτός της συγκεκριμένης περίπτωσης υπάρχουν και άνθρωποι 80 ετών που βρίσκονται σε αδυναμία πλέον να είναι κρατούμενοι».

Ο κ. Καμμένος σχολίασε τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς ότι η αποφυλάκιση Ξηρού συνιστά «μη φιλική ενέργεια».

«Οι ΗΠΑ πρόσφατα αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο πολλούς ηγέτες ακραίων οργανώσεων που είχαν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους για λόγους ανθρωπιστικούς και θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια που έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό, αλλά μια ενέργεια η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση των φυλακών» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόσθεσε: «είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ότι στις φυλακές υπάρχει ένα κακό κύκλωμα. Υπάρχουν κυκλώματα που λειτουργούν και τα οποία δεν εξασφαλίζουν τη δικαιοσύνη μέσα στις φυλακές, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι βρίσκονται τη νύχτα έξω, υπάρχουν άλλοι που δολοφονούν μέσα στις φυλακές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και δεν είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε άμεσα. Δεν έχει να κάνει με το ότι θα κωλυσιεργήσουμε, αλλά για να γίνουν οι διαδικασίες αυτές θέλει πάρα πολύ χρόνο και πρέπει να υπάρχουν οι προδιαγραφές που θα ικανοποιούν και τα διεθνή στάνταρ»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...