17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Καμπανάκι» για το 2019 – Πτώση κρατήσεων από Γερμανία για Κρήτη – Ρόδο, στα ύψη Τουρκία και Αίγυπτος

Ημερομηνία:

Συνεχίστηκε και το Νοέμβριο, και μάλιστα με πιο έντονους ρυθμούς, η μείωση των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019 στη γερμανική αγορά για την Κρήτη και τη Ρόδο. Η πτώση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ανήλθε στο 30%, μετά από τη διψήφια πτώση τον Οκτώβριο (-17%) και τον Σεπτέμβριο (-13%). Για τη Ρόδο η πτώση το Νοέμβριο φτάνει στο 17%.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρόωρες κρατήσεις στη γερμανική αγορά για την επόμενη χρονιά στη χώρα μας εμφανίζουν σημαντική υστέρηση, γεγονός που, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει σε πίεση για μεγαλύτερες προσφορές από τα ελληνικά ξενοδοχεία τους επόμενους μήνες.

Μεγάλες διψήφιες μειώσεις στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα καταγράφονται και προς την Ισπανία, ενώ αντίθετα η Αττάλεια συνεχίζει να καλπάζει με αύξηση 54% τον Νοέμβριο. Με ισχυρούς αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κρατήσεις και για την Αίγυπτο.

Αναλυτικά, τα στοιχεία κρατήσεων το Νοέμβριο στα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού των Γερμανών, σύμφωνα με τα στοιχεία του κορυφαίου παρόχου τέτοιων στοιχείων στη Γερμανία Traveltainment, που καταγράφουν τις κρατήσεις τόσο για τη χειμερινή περίοδο όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2019, δείχνουν:

• Όλοι οι μεγάλοι ισπανικοί προορισμοί υπέστησαν μεγάλη μείωση το Νοέμβριο: Οι κρατήσεις προς την Πάλμα υποχώρησαν 29% τον Νοέμβριο μετά από πτώση κατά 33% τον Οκτώβριο και γενικά με αδύναμες πωλήσεις τους τελευταίους μήνες. Αυτό άφησε το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα στην τρίτη θέση στην κατάταξη των πρώτων δέκα αεροδρομίων σε όγκο κρατήσεων. Για άλλο ένα μήνα, διψήφια πτώση είχαν τα Κανάρια Νησιά: η Fuerteventura -22%, το Λας Πάλμας -24%, η Ν. Τενερίφη  -25% και η Arrecife -17%,

• Η Αττάλεια συνέχισε με υψηλό ρυθμό αύξησης 54% τον περασμένο μήνα, μετά την αύξηση 39% τον Οκτώβριο και υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τους περισσότερους μήνες φέτος. Η Αττάλεια παρέμεινε το Νοέμβριο το πρώτο αεροδρόμιο, έχοντας το 28% του συνόλου του όγκου κρατήσεωμ στα 10 κορυφαία αεροδρόμια ππροορισμού των Γερμανών.

• Η ζήτηση παραμένει ισχυρή για διακοπές και στην Αίγυπτο, αν και οι ρυθμοί ανάπτυξης τώρα εξομαλύνονται. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πολύ ισχυρών ρυθμών αύξησης, οι κρατήσεις μειώθηκαν και πάλι στη Χουργκάντα (-13%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, αλλά ο κύριος αερολιμένας της Ερυθράς Θάλασσας παρέμεινε στη δεύτερη θέση στην πρώτη δεκάδα, με 19% μερίδιο. Η ζήτηση ήταν και πάλι ισχυρή για το άλλο σημαντικό αεροδρόμιο της Ερυθράς Θάλασσας, το Marsa Alam (+ 36%), που ξεπέρασε τη Ρόδο και την Arrecife σε όγκο.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Χανιά υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, το απόγευμα της Πέμπτης...

Διαμαρτύρεται ο Δήμος Σφακίων για Γιορτή Σφακιανής Πίτας στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό...

Γραμμή υψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα: Επιλογές Υπάρχουν, Πολιτική Βούληση Χρειάζεται!

Του Κώστα Ηλιάκη * Η εναέρια γραµµή µεταφοράς υψηλής τάσης...