20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καμπουράκης για επίσκεψη Τσίπρα στα “εχθρικά” Χανιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει κανέναν βουλευτή στον νομό. Από το τέσσερα θα πάει στο μηδέν

Ημερομηνία:

Με άρθρο του στο liberal.gr ο δημοσιογράφος και όπως όλα δείχνουν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χανίων αναφέρεται στην επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά:

Καλά έκανε ο Τσίπρας και πήγε στα Χανιά. Ορθώς ξεκίνησε από κει την προεκλογική του εκστρατεία. Το ταξιδάκι του αποδεικνύει ότι έχει άρτιο σχεδιασμό. Ξέρει ποια είναι τα κομβικά γεωγραφικά σημεία, όπου το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει μέγιστη πολιτική αλλά και συμβολική σημασία. Ο προνοητικός αρχηγός, ξεκινά από κει που χάνει. Για να δει πως θα τα βολέψει.

Και μη μας λέει ότι ταξίδεψε στα νότια για να ελέγξει την πορεία υλοποίησης των έργων του περιφερειακού συνεδρίου, διότι είναι σα να μας λέει ότι πήγε να ελέγξει το απόλυτο μηδέν. Αν αθροίσουμε όλα μαζί τα έργα που έχει κάνει την τετραετία στον νομό Χανίων ο Αλέξης, θα βγει ένα νούμερο που θα ντραπεί όποιος το κοιτάξει γραμμένο στο χαρτί. Κι επειδή οι Χανιώτες τα ξέρουν αυτά, γελάνε όταν ακούνε για ΣΥΡΙΖΑικά έργα που έγιναν ή ΘΑ γίνουν. Για άλλο λόγο πήγε κάτω ο μικρός.

Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την στιγμή τέσσερις βουλευτές στους τέσσερις. Το 2015, τα πήρε όλα κι έφυγε. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ της δυτικής πλευράς του πράσινου νησιού πήγε στην κάλπη του τότε. Μετά από τριάμισι χρόνια όμως, τα μαντάτα που φτάνουν στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου από τα Χανιά, είναι μαύρα κι άραχλα. Ο συνδυασμός του εκλογικού νόμου και των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό (που υπάρχουν σε αξιόπιστο δείγμα και τα ξέρει ο Βερναρδάκης που ασχολείται μ’ αυτά), περιγράφουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για το κυβερνών κόμμα.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει κανέναν βουλευτή στον νομό. Από το τέσσερα θα πάει στο μηδέν. Τραγικό. Τρεις θα βγάλει κατ’ ευθείαν η ΝΔ, ενώ ο τέταρτος θα πάει στην δεύτερη κατανομή και θα κατοχυρωθεί σε κάποιο από τα υπόλοιπα μικρά λεγόμενα κόμματα. Για να έχει πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει έστω έναν βουλευτή, χρειάζεται να πάρει έξι τουλάχιστον μονάδες πάνω από τα ποσοστά που τους δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις στον νομό. Και τότε, πάλι παίζεται αν θα τα καταφέρουν. Άρα, φλερτάρουν σοβαρά με το μηδέν βουλευτές, σε μια περιοχή που είχαν το 100% της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Το ζήτημα ‘όμως για τον Τσίπρα είναι πως ανάμεσα στους τέσσερις βουλευτές των Χανίων, έχει δυο κορυφαίους υπουργούς του: Το Γιώργο Σταθάκη και τον Παύλο Πολάκη. Αν το κόμμα του δεν εκλέξει βουλευτή, τότε οι δυο κορυφαίοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Ε, δεν είναι και το καλύτερο, ένας κορυφαίος οικονομικός υπουργός και η κοινοβουλευτική αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εκλεγούν καθόλου. Πλήγμα με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα και συμβολισμούς. Αν πάθει τέτοιο κάζο στην «δική» του Κρήτη, τι τον περιμένει άραγε στην Μακεδονία;

Πέραν τούτου είναι και το πρακτικό θέμα: Δεν έχω ειδικές πληροφορίες, αλλά σκεπτόμενος με βάση την απλή λογική, υποθέτω ότι οι Σταθάκης και Πολάκης θα σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα να δώσουν υποψηφιότητα στην Αθήνα, όπου θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγούν. Μπορεί να κάνω λάθος και να τους αδικώ, μπορεί να είναι αποφασισμένοι να μείνουν στα Χανιά και να πέσουν ηρωικά υπέρ του κόμματος τους και του εαυτού τους, απλώς αναφέρω κι αυτή την πιθανότητα ως λογικό συμπέρασμα των αντικειμενικών δεδομένων.

Ναι, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβει στα Χανιά δίχως Σταθάκη και Πολάκη, δεν είναι σα να ρίχνει λευκή πετσέτα; Τι μήνυμα δίνει στην τοπική κοινωνία, που χθες υποδέχτηκε τον Αλέξη με φιλιά και ριζίτικα; Κι αν όλοι οι κορυφαίοι και προβεβλημένοι που αναμένεται να χάσουν στις περιφέρειες τους ανά τη χώρα αρχίσουν να συσσωρεύονται στην Αθήνα, τι θα πουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές της πρωτεύουσας; Και οι οργανώσεις τους στην Α’ και στην Β’ Αθηνών; Εδώ σε θέλω αριστερέ κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα της επερχόμενης ήττας…

Άρα ο Αλέξης κατέβηκε στα Χανιά μπας και τονώσει λίγο τα παλιά αντιδεξιά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που ήδη τον αποστρέφεται, ώστε να εξασφαλίσει δι αυτού του τρόπου μια μικρή άνοδο των ποσοστών του. Τότε θα μπορεί να πείσει έναν από τους δύο «κορυφαίους» του να παραμείνουν υποψήφιοι στον νομό. Έτσι θα αποτρέψει την απόλυτη πολιτική ξεφτίλα του κόμματος του στα εκλογικά αποτελέσματα στα Χανιά, αλλά θα περιορίσει παράλληλα την μουρμούρα των Αθηναίων για τους «επισκέπτες» της τελευταίας στιγμής. Γι αυτό μας έκανε την τιμή να κατέβει, όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα…

Υ.Γ. Μη με ρωτήσετε ποιος από τους δυο είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, ο Σταθάκης ή ο Πολάκης. Αυτό το ξέρει μόνο η Κουμουνδούρου κι εγώ. Σας το κρατώ για έκπληξη. Δεν θα χρειαστεί βέβαια να σας το αποκαλύψω. Θα το καταλάβετε μόνοι σας όταν θα δείτε ποιος θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια προς τα πάνω. Αν δείτε και τους δυο να φεύγουν, χαιρετίσματα…”

liberal.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...