21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καμπουράκης: Το Mega κατάρρευσε μαζί με τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Μετά τις δυσάρεστες – για τους εργαζόμενους – εξελίξεις που αφορούν το MEGA, αφού οι μέτοχοί του δεν διεκδίκησαν τηλεοπτική άδεια, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης που εργάστηκε κι αυτός για χρόνια στο «Μεγάλο Κανάλι» καταθέτει τη δική του, άποψη για τις αιτίες.

Με άρθρο του στο marketnews.gr ο δημοσιογράφος γράφει:

«H απόφαση να μην κατατεθεί φάκελος για τηλεοπτική άδεια, ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Mega. Σας εξομολογούμαι ότι προσωπικά το περίμενα, μάρτυρες μου οι δεκάδες συνάδελφοι και φίλοι που επί δυο χρόνια με ρωτούσαν επισταμένως ‘’τι θα γίνει με το Mega;’’ και τους απαντούσα μονότονα μ’ ένα απλό ‘’τίποτα’’. Δεν παριστάνω τον προφήτη ούτε είχα κάποια inside πληροφόρηση, απλώς είχα ψυχανεμιστεί τις μύχιες διαθέσεις όσων είχαν το κουμάντο του μαγαζιού κι όσων κινούσαν τα νήματα. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, έχουμε μπόλικο χρόνο μπροστά μας να μιλήσουμε γι αυτή την εκπληκτική και θλιβερή ιστορία μαζί…

Πέραν όμως του θρήνου και της οργής των συναδέλφων που μένουν άνεργοι, πέραν της κονιορτοποίησης κάθε οικονομικής λογικής (κλείνει ο σταθμός που έβγαζε πολλά λεφτά δίχως πρόγραμμα, κλείνει το κανάλι παρέμενε ακόμα και σήμερα το ‘’αγαπημένο των τηλεθεατών’’ σ’ όλες τις έρευνες κοινής γνώμης), πέραν της πολιτικής ίντριγκας και των συμφωνιών κάτω απ’ το τραπέζι που συνόδευσαν τον μακρόσυρτο επιθανάτιο ρόγχο του, εγώ καταλήγω και σε μια μεταφυσικού τύπου πολιτικο-κοινωνική (αλλά και βαθιά μελαγχολική) εξήγηση: Το Mega ξεψύχησε, όταν κατέρρευσαν άπνοα τα κοινωνικά στρώματα στα οποία απευθυνόταν και τα οποία το στήριζαν.

Το Mega ήταν πάντα το κανάλι της μεσαίας τάξης αυτής της χώρας. Είχε την δυναμική της, την αισθητική της, τον πολιτικό της προσανατολισμό, το κιμπαριλίκι της, την απερισκεψία της, την αρχοντιά της, την αλαζονεία της, τον επαρχιωτισμό της, τον βυζαντινισμό της, τα χαριτωμένα της προτερήματα και τα θηριώδη ελαττώματα της. Νύχι-κρέας ήταν πάντα τα μεσαία στρώματα της μεταπολίτευσης και το Mega. Μαζί εκτοξεύτηκαν προς τους ουρανούς, μαζί βούτηξαν στον γκρεμό. Ισοπεδώθηκε η μεσαία τάξη, γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος η Βαστίλη της. Έτσι απλά…».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...