21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κανένα κόμμα εν ικανοποιεί τον λαό

Ημερομηνία:

Θεωρώ ότι η χώρα μας από τη φύση είναι προνομιούχα και ότι έχει τις προϋποθέσεις που θα την κατατάσσανε με τις αναπτυγμένες χώρες. Το ελεεινό της κατάντημα το οφείλει στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση των εκάστοτε ανίκανων και ανύπαρκτων κυβερνήσεών μας. Μόνο ο πρώτος Καραμανλής έκαμε και καλά και ο Νικόλαος Πλαστήρας είχε διάθεση να κάμει σωστή διακυβέρνηση μα δεν τον αφήσανε.   Το 2007 ανέλαβε πρόεδρος της Νικαράγουα ο Ντανιέλ Ορτέγκα και τα 8.000 δολάρια που παίρνανε οι προκάτοχοί του τα περιόρισε σε 3.200 και η σύζυγός του Ροσάρια Μουρίλια σαν σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας εργαζόντανε αμισθί. Ας τον συγκρίνομε με τους «εθνοπατέρες μας».

Και εδώ, πολύ παλιότερα, ο ναύαρχος Χατζηκυριάκος, σαν υπουργός Ναυτικών, όταν πήγε να παραλάβει ένα αντιτορπιλικό από αγγλικό ναυπηγείο, για το πολεμικό μας ναυτικό, δε δέχτηκε την προμήθεια που εδικαιούτο 5% επί της αξίας του πλοίου, μα είπε να κάμουνε έκπτωση 5% υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Τώρα δεν έχομε Χατζηκυριάκους. Έχομε Τσοχατζόπουλους.

Ο Εμμανουήλ Κελαϊδής άμα έφυγε από την Αρχηγία της Πολεμικής μας Αεροπορίας και από το υπουργείο, υπηρέτησε 70 μήνες στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, σαν διοικητής, και τον συμμάζεψε, και τον νοικοκύρεψε, και δεν δεχότανε πληρωμή «Με φτάνουνε αυτά που μου δίνει η πατρίδα σαν σύνταξη» έλεγε.

Οι πολιτικοί μας και από τη θέση της κυβερνήσεως, και από τη θέση της αντιπολιτεύσεως δεν υπηρετούνε τα εθνικά συμφέροντα. Όσοι δεν βαρύνονται με ενοχή, βαρύνονται με ανοχή. Η ανοχή είναι πιο ήπια και από την ενοχή μα δεν είναι αμέτοχη ευθυνών.

Στη Β. Κορέα εκτελέσανε τον πολιτικό Γιούνγκ διότι επικοινώνησε με φίλο του στην Ν. Κορέα, μα στην Ελλάδα όταν ετέθη θέμα άρσης της ασυλίας του βουλευτού Αργύρη Ντινόπουλου για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και του Κυριακόπουλου για φθορά ξένης περιουσίας, από τους 201 παρόντες βουλευτές οι 175 υποστήριξαν τους παραβάτες συναδέλφους τους, διότι είναι συνάδελφοι και στην παραβατικότητα και «κόρακας δε βγάζει κοράκου μάτι». Το διάβασα στον «Νέο ΚΗΡΥΚΑ» στο φύλλο της 5-3-2010. Στα Χανιά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπηρετούνε τα εθνικά μας συμφέροντα αυτοί που δηλώνουνε: «Ανυπακοή», «απειθαρχία», «Όχι σε όλα και που δε σέβονται, ούτε το σύνταγμα, ούτε την επίσημη θρησκεία του κράτους. Τέτοιοι περίπου είναι όλοι τους.

Δεν έχομε δυστυχώς κανένα δυναμικό και τίμιο πολιτικό, που τόσο πολύ τον έχομε ανάγκη. Όλοι τους και από τη θέση της κυβέρνησης και από τη θέση της αντιπολίτευσης εργάζονται για να ωφεληθούνε οικονομικά και ψηφοθηρικά, μα ο καταπροδομένος λαός δεν βλέπει διέξοδο, και πάλι ανίκανους και ασυνείδητους θα ψηφίσει. Αφού κανένα κόμμα δεν αξίζει την ψήφο μας.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κανάκης Γερωνυμάκης
Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...