23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καναδική (;) εταιρεία θέλει να φτιάξει εναέριο τρένο που θα ενώνει την Κρήτη: Αλήθεια ή απάτη;

Ημερομηνία:

Τη δημιουργία ενός εναέριου τρένου που θα ενώνει τα Χανιά με το Ηράκλειο φαίνεται να σχεδιάζει μια Καναδική εταιρεία, η SKYWAY TRANSPORATION CANADA LTD .

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Γιακουμάκη στο flashnews.gr, ένας Χανιώτης της διασποράς που εργάζεται στην εταιρεία, διάβασε για το άπιαστο όνειρο των Κρητικών για σιδηροδρομικό δίκτυο -όραμα από το 1908- , καθώς και για τα πολλά θανατηφόρα τροχαία στο οδικό δίκτυο του νησιού, σκέφτηκε να προχωρήσει στην πρότασή του.

Πάντως, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε σχέση με την εταιρεία ενώ κάποιοι μιλούνε για απάτη.

Τα βασικά σημεία της μελέτης

Το εναέριο τρένο προβλέπεται να πιάνει ταχύτητες έως 360 χιλιόμετρα. Με ένα γρήγορο υπολογισμό η εταιρεία αναφέρει ότι η απόσταση από το αεροδρόμιο της Σούδας ‘’Γιάννης Δασκαλογιάννης’’ μέχρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’ θα γίνεται σε μόλις 22 λεπτά!

Από την εταιρεία προτείνεται η κατασκευή των σταθμών στην είσοδο της πόλης (κοντά στα σημεία στάσης των τοπικών μεταφορών) και η σύνδεσή τους με το κέντρο μέσω των αστικών γραμμών SkyWay ή μέσω των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το εκτιμώμενο κόστος ενός συστήματος διπλής γραμμής μεταφοράς SkyWay σύμφωνα με τα στοιχεία κόστους

Το σύστημα SkyWay t-Transport ελέγχεται αυτόματα από υπολογιστή και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής εκτροχιασμού.

Από την εταιρεία τονίζεται ακόμα ότι το δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.

Οσον αφορά το κόστος της διαδρομής, προβλέπεται να καθοριστεί ο μέσος ναύλος στην πίστα SkyWay, 15 ευρώ για ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, με τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα να είναι περίπου 330 εκατ.ευρώ.

Το κόστος λειτουργίας για το συγκρότημα SkyWay για τις μεταφορές και την υποδομή θα είναι περίπου 85,74 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πάντως, η συγκεκριμένη εταιρεία, αν και φαίνεται ότι έχει έδρα τον Καναδά, συνδέεται με ρώσικα κεφάλαια ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μιλάνε για απάτη με σχήμα Πόντσι.

Διαβάστε σχετικά:

– Απάτη πίσω από την εταιρεία που θέλει να αναλάβει να φτιάξει τρένο που θα ενώνει όλη την Κρήτη;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...