14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κανονισμένη η συνδρομή Χρυσαυγιτών στα ΜΑΤ

Ημερομηνία:

Την προσυνεννοημένη συνδρομή των χρυσαυγιτών στις επιχειρήσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνει στέλεχος της Χρυσής Αυγής σε τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν απομαγνητοφωνηθεί από τις αρχές. Επίσης στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης αναφέρονται στην πληρωμή τους για προστασία σε μαγαζιά.

Κεντρικό πρόσωπο στις συνομιλίες που δημοσιεύει το «Βήμα» είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας της «Χρυσής Αυγής» στον Πειραιά που είναι υπόδικος για επιθέσεις. Η αστυνομία φαίνεται να τον παρακολουθεί και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και υπάρχει «πλούσιο» μαγνητοφωνημένο υλικό για τον ρόλο του.

Προσυνεννοημένη η συνδρομή νεοναζί στα ΜΑΤ

Εδώ και χρόνια πλήθος βίντεο και φωτογραφιών έχουν απαθανατίσει την αρωγή νεοναζί στις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Τελευταίο βίντεο ήταν αυτό από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι όπου καταγράφονται άτομα δίπλα σε δυνάμεις των ΜΑΤ να πετούν πέτρες ανενόχλητοι. Στις συνομιλίες χρυσαυγίτης επιβεβαιώνει πως η συνδρομή των χρυσαυγιτών – «κάτοικοι και καλά»- ήταν κανονισμένη από τον «Νίκο τον κοντό». Σημειώνεται πως ένας από την ομάδα που τον κατέγραψε ο φακός να πετάει πέτρες είχε φωτογραφηθεί και στο πλευρό του Ρουπακιά σε κατασκήνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σε συνομιλία δύο χρυσαυγιτών ακούγεται:
Α: «Οι κάτοικοι και καλά που λέγαν ότι βγήκανε ξέρεις ποιοι ήταν; Δεν είδες στην άκρη κάποιους που πετάγανε πέτρες και τέτοια;»
Β: Ηταν από πίσω από τους μπάτσους κάποιοι με τα δοκάρια…
Α: Ναι… ποιος το κανόνισε;
Β: Δεν ξέρω.
Α: Ο κοντός το κανόνισε.
Β: Ποιος είναι ο κοντός;
Α: Ο Νίκος.
«Δικός τους» αστυνομικός που εκβίαζε μετανάστες
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο Βήμα, στους διαλόγους υπάρχει επίσης σειρά σχολίων για επιθέσεις της οργάνωσης. Το ίδιο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» ακούγεται να λέει για μια γυναίκα- υποστηρικτή της οργάνωσης που ήταν σε φάση αποχώρησης: «της είπα να παραδεχθείς ότι είσαι πατσαβούρα και δεν θα σ’ ακουμπήσει, της λέω κανείς». Ο ίδιος, αναφερόμενος στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, παραδέχεται πως «την γλιτώσαμε όταν τα κάναμε και θα μας κλείσουν φυλακή μετά από δύο χρόνια».

Επίσης στο Βήμα επισημαίνεται πως ο ίδιος ο υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης αναφέρεται σε επεισόδιο που σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού λέγοντας ότι «οι «Πυρήνες της Φωτιάς» κτύπησαν έναν «δικό μας». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο επεισόδιο, αυτό σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα και τραυματισμένος είναι ένας αστυνομικός που είχε συλληφθεί για εκβίαση αλλοδαπών.

Προστασία σε μαγαζιά και απειλές για «προβλήματα»

Επίσης μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης αναφέρεται και σε προστασία σε μαγαζιά. Μέλος της Χρυσής Αυγής τηλεφωνεί σε φίλο του να του δώσει «ένα καλάμι και ένα ψαροντούφεκο» τα οποία πήρε από μαγαζί εκβιάζοντας τον ιδιοκτήτη, που χρωστούσε χρήματα, με «προβλήματα». Η κουβέντα συνεχίζεται για το επαγγελματικό μέλλον του χρυσαυγίτη.

«Πούλα τα όσο θες γιατί θέλω να φύγουν από πάνω μου» αναφέρει το μέλος της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει: «γιατί πήγαµε σ’ ένα µαλάκα που χρώσταγε λεφτά και τέτοια µε τον άλλο και δεν είχε τίποτα και ήταν σε µαγαζί αυτός ρε µε διάφορα και του λέω τι δώρο  θα µας κάνεις του λέω για να µην έχουµε προβλήµατα… Λέει παιδιά πάρτε ότι θέλετε… και του πήρα εγώ το καλάµι, το µηχανισµό κι ένα ψαροντούφεκο γιατί λεφτά δεν είχε… και πρέπει τουλάχιστον να βγάλουµε απ’ αυτό το πράγµα… µην χρεωθούµε τσάµπα… τουλάχιστον να πούµε ότι βγάλαµε και από κει κάτι…»

Β: Θα δούµε… Αν βρω κάτι θα σε πάρω αν είναι…
Α (μέλος της Χρυσής Αυγής): Ο Μ…. φίλε ο µποξέρ αυτός… µε κανόνισε µαλάκα
Β: Τι
Α: Μπήκε στην οµάδα του Α… µε Τ… και όλους αυτούς … και ο Α  τώρα ξανασχολήθηκε πάλι και πήρε µαγαζιά και του είπε Μ… ότι γουστάρεις εδώ αρκεί να είναι δικός µας και του λέει ο Μ είναι ο ξάδελφός µου και καλά για µένα ρε… εµένα µε είχε γνωρίσει και καλά µια φορά πάνω στο γήπεδο … του εξήγησα ποιος είµαι κατάλαβε… και λέει αυτό είναι καλό παιδί ασχολείται µε τέτοια;;;; Για µένα ρε…
Β: Ναι
Α: Εεε ναι λέει τώρα ασχολήθηκε λέει εντάξει είναι καλό παιδάκι θα τον πάρω… Μόλις έρθει επάνω πες του να µε πάρει… εντάξει στα αρχίδια µου… να µε βάλει σε κανέναν µαγαζί να δουλεύω ρε µαλάκα…
Β: Τι; Προστασία
Α: Προστασία ρε»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...