19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΚΑΠΑ RESEARCH: ΣΥΡΙΖΑ 18,2%, ΝΔ 14,1% – Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛΛ κάτω από 3%

Ημερομηνία:

Tο πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η σημαντική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, η ελεύθερη πτώση της ΝΔ που ακολουθεί και τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα που βρίσκονται κάτω από το 3%, είναι η πρώτη εικόνα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, με ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Αν και εφόσον τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με όσους ψήφιζαν, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30%, η ΝΔ 24%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΠΑΣΟΚ 7%, το ΚΚΕ 7%, η Ένωση Κεντρώων 4%, το Ποτάμι 3,5% και η ΑΝΕΛ 3,5%.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, και με το ποσοστό αποχής σε πρωτόγνωρα ύψη, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 35,46%  και η ΝΔ έλαβε 28,10%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.

Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά σε ποσοστά άνω του 65% όλες τις κορυφαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%.

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Οικουμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ προτιμά το 37,8%, ενω παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...