15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καροτόσουπα με απάκι Κρήτης

Ημερομηνία:

Πεντανόστιμη σούπα που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με βασικά υλικά το καρότο και κρητικό απάκι. Θα τη γαρνίρετε με μαϊντανό, λίγο απάκι και δροσερό γιαούρτι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

1 κιλό καρότα τρυφερά, σε μέτρια κομμάτια

250γρ. απάκι Κρήτης, σε μικρά καρέ

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, σε ψιλά καρέ

2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1200ml ζωμό κρέατος (ή λαχανικών)

1 κρόκο αβγού

100γρ. γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

4 – 6 κουτ. σούπας γιαούρτι

3 κουτ. σούπας φύλλα από μαϊντανό, ψιλοκομμένο

"google ad"

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το απάκι

Βήμα 1

Βάζετε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, σκέτη, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε το απάκι και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Αφαιρείτε 2 γεμάτες κουταλιές (περίπου 50γρ.) από το καβουρδισμένο απάκι για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζετε τη σούπα

Βήμα 1

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε στο λίπος για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις κομμένες πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας για να λαδωθούν καλά. Σβήνετε με το ζωμό και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα- που έχετε πρώτα καθαρίσει -και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τον κρόκο και το γιαούρτι και αρχίζετε να ανακατεύετε αμέσως με το σύρμα, έντονα και ασταμάτητα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο το μαγείρεμα για 3 – 4 λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματήσετε το συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι η σούπα να «δέσει» και να μην στερεοποιηθεί ο κρόκος γιατί θα μοιάζει με κομματιασμένη ομελέτα.

Βήμα 4

Σερβίρετε αμέσως και σε κάθε μερίδα βάζετε από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι ή ξινόκρεμα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο από το τραγανό απάκι που έχετε κρατήσει.

olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...