14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

«Καρφιά» Τσακαλώτου σε Τσίπρα αλλά θα είναι υποψηφίος

Ημερομηνία:

Στην τοποθέτησή του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ο πρώην –πλέον- υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας όμως παράλληλα σκληρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και απερχόμενο πρωθυπουργό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφάσισε τελικώς να δώσει την μάχη των εκλογών στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα και του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξεκαθάρισε στην ομιλία του μπροστά στο σώμα της Πανελλαδική Συνδιάσκεψης του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά», ενώ πρόσθεσε: «Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί».

Παρότι όμως στοιχήθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, δεν δίστασε να του ασκήσει και σκληρή κριτική, λέγοντας: «Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ήταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γιατί αυτό σημαίνει συλλογική ηγεσία»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...