22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καστανίδης: Δεν θα ακυρώσουμε τον νομικό μας πολιτισμό επειδή το επιθυμεί η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

“Το ΚΙΝΑΛ έκανε μία συστηματική προσπάθεια να βελτιώσει με προτάσεις τις οποίες κατέθεσε, το νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει η κυβέρνηση. Υπήρξαν ορισμένες βελτιώσεις τις οποίες επέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι βελτιώσεις αυτές δεν άλλαζαν τον σκληρό πυρήνα των κατευθύνσεων του νομοσχεδίου που αρχικά είχαν σκιαγραφηθεί από την κυβέρνηση.

Πρώτον, στην αρχή ήταν μόνο η Αστυνομία να αποφασίσει τη διάλυση μίας συγκέντρωσης, την απαγόρευση μία συγκέντρωσης. Μετά την προσπάθεια την οποία κάναμε προσετέθη η σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Πρωτοδικών, αλλά πρόσθεσε ο νομοθέτης, εάν ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών δεν απαντήσει τότε τεκμαίρεται ότι παρέχει τη συμφωνία του για την απαγόρευση της εκδήλωσης” είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης σχετικά με το γιατί επέλεξε να μην ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις μιλώντας στον REAL FM.

Σε όλο το δικονομικό μας σύστημα υπάρχει πάντοτε τεκμήριο όταν ρυθμίζεται ένα δικαίωμα, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η σιωπή, η παράλειψη θεωρείται πάντοτε ότι είναι υπέρ του δικαιώματος και ποτέ κατά. Δεν θα ακυρώσουμε τον νομικό μας πολιτισμό επειδή το επιθυμεί η κυβέρνηση”, πρόσθσεσε.

“Μου μεταφέρουν ότι σήμερα σε κοινή γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ, υπάρχει μια διατύπωση ότι ο Καστανίδης, συμφώνησε πως ό,τι συμφωνήσει η πλειοψηφία, θα το ψηφίσει. Σέβομαι πολύ περισσότερο το κόμμα μου από αυτούς που τα διαδίδουν αυτά, δεν θα αποκαλύψω τι ακριβώς συζητήθηκε για να μην εκθέσω ανθρώπινους παράγοντες..Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η επιλεκτική μνήμη την οποία έχουν ορισμένοι, είναι ένα ανθρώπινο φαινόμενο. Λησμονούνε όταν ήρθε η εισήγηση για να ψηφίσει θετικά επί της αρχής το ΚΙΝΑΛ τι απάντησα”, είπε αναφορικά με τα όσα ακούγονται για τη στάση που κράτησε στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε ότι διαφώνησε με το κόμμα του και στο τέλος της συνεδρίασης είπε: ‘Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεστε εμμένω στις απόψεις μου’. Ήταν σαφής η διατύπωση ότι εμμένω στις απόψεις μου. Τώρα λένε ότι στην πρώτη συνεδρίαση εγώ είπα ότι ό,τι αποφασιστεί εγώ θα το ψηφίσω, αλλά η πρώτη συνεδρίαση δεν είχε θέμα αν θα πούμε ναι επί της αρχής. Η πρώτη συνεδρίαση είχε θέμα αν θα πάμε όπως ήταν το νομοσχέδιο να το ψηφίσουμε και το οποίο το εισηγούνταν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τότε η αντίδραση ενός μεγάλου μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησε σε έναν συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός ήταν ότι θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και θα επανεκτιμήσουμε τη θέση μας”.

“Εκεί είπα ότι εφόσον γίνεται αυτός ο συμβιβασμός δεσμεύομαι από το τραπέζι και θα πάμε στην επανεκτίμηση μετά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Στην κοινοβουλευτική επιτροπή έγιναν οριακού χαρακτήρα βελτιώσεις και όταν υπήρξε η εισήγηση να ψηφιστεί με προτάσεις που έκανε ο υπουργός, ήταν αρνητική και είπα ότι εμμένω στις απόψεις μου. Κάποιοι τη λεπτομέρεια αυτοί μάλλον τη ξεχνούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης. “Απολύτως δικαιολογημένα έπειτα από τέτοιο θέμα να θέλει η Πρόεδρος του κινήματος να συζητήσουμε. Μετά την αποχώρηση μου από την Βουλή, τα μεσάνυχτα πέταξα για Θεσσαλονίκη. Βρίσκομαι εδώ και έχω ζητήσει να συνδεθώ με skype με την Κ.Ο. γιατί δεν προλαβαίνω, η επόμενη πτήση είναι στις 15:00. Αλλά υπολογίζω θα βρεθεί ο τεχνικός τρόπος να γίνει η σύνδεση” πρόσθεσε. “Επί ατομικών δικαιωμάτων και ανθρωπίνων ελευθεριών, δεν χωρεί παρά μόνον η αρχή της συνειδήσεως” τόνισε.

“Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του κ. Παπανδρέου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται” κατέληξε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...