17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καταγγελία αναγνώστη: “Αλέξη, ούτε κωλόχαρτο στο ΠΑΓΝΗ!”

Ημερομηνία:

Σε μία σημαντική καταγγελία προέβη αναγνώστης του “Αγώνα της Κρήτης”. Σε σχετική του επιστολή μας αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του με τη μικρή του κόρη στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ούτε χαρτί στην τουαλέτα. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε, το πρόβλημα δεν ήταν μόνο του θαλάμου αλλά γενικότερο αφού και η γραμματέας επαλήθευσε ότι δεν υπάρχει χαρτί τουαλέτας. Έτσι, αναγκάστηκε να πάει στο κυλικείο, να αγοράσει δύο ρολά, ώστε να αφήνει και ένα στην κλινική.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

Αλέξη, ούτε κωλόχαρτο στο ΠΑΓΝΗ!

Άκουγα και εγώ για σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία και καταλάβαινα ότι τα πράγματα θα ήταν «ζόρικα» όπως συνηθίζεται να λέμε. Αλλά το σημερινό που είδα, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

Πήγα στο ΠΑΓΝΗ το πρωί με την κόρη μου για ένα προκαθορισμένο ραντεβού για κάτι «ειδικές» εξετάσεις. Παιδιατρική κλινική Ηρακλείου και αφού έχουν γίνει μια σειρά εξετάσεων και περιμένουμε για τις επόμενες, μου λέει η κόρη μου:

– Μπαμπά, κατουριέμαι. Την έβαλα στην τουαλέτα του θαλάμου μας και περίμενα να βγει… αργούσε. Ακούω σαν κάτι να μου λέει από μέσα και ανοίγω την πόρτα να δω τι θέλει.

– Μπαμπά, δεν έχει χαρτί να σκουπιστώ! Βγαίνω έξω και πηγαίνω στη γραμματεία όπου ζητάω ευγενικά χαρτί. Μια ευγενέστατη κυρία μου λέει όλο λύπη

– Ντρέπομαι που σας το λέω αλλά δεν έχουμε χαρτί, καθόλου, τίποτα, λυπάμαι. Πηγαίνω και εγώ αμέσως στο κυλικείο να αγοράσω, κρατάω το ένα και τους αφήνω το άλλο. – Σας ευχαριστώ, μου είπε.

Αυτά Αλέξη μου, και επειδή σε βλέπω τελευταία να κάνεις βόλτες με στρατιωτικά αλλά και να αγοράζεις (θεωρώντας μάλλον πρώτιστη ανάγκη) 226 νέα αυτοκίνητα για τις ανάγκες της αστυνομίας, θα σου πρότεινα να βάλεις μια στολή νοσηλευτή και να κάνεις μια βόλτα από νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.λπ. μπας και καταλάβεις πράμα… μπας…

ΥΓ. Τι μπορώ να πω σε μια γιατρό ή νοσηλεύτρια που την βλέπω από την κούραση και τις συνεχόμενες βάρδιες να κοντεύει να πέσει, και τι ψεγάδι να της βρω; Την κατάντια μας σα λαός, μπορείς να την καταλάβεις εύκολα στο ΠΑΓΝΗ βγαίνοντας απλά έξω από ένα θάλαμο, στην αυλή. Δεν πατούσα χώμα, γόπες πατούσα, θεόσταλτες και όχι μόνο, σαν και αυτή που εκσφενδόνισε ένας «κύριος» από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου χωρίς καν να νοιαστεί αν είναι κανείς από κάτω. Ευτυχώς δεν με πέτυχε, αλλά κάτι φυλλαράκια από ένα θάμνο που προσγειώθηκε, κάπνισαν λίγο και αυτά. Δεν υπάρχει ελπίδα…

Θέμης Φραγκιαδάκης: Δεν αποκλείω να μην υπάρχει χαρτί τουαλέτας και στους θαλάμους

Να σημειώσουμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Θέμη Φραγκιαδάκη μας επαλήθευσε τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων που καταγράφονται στο ΠΑΓΝΗ, γνώριζε και ο ίδιος ότι οι τουαλέτες των επισκεπτών δεν έχουν χαρτί τουαλέτας, δε γνώριζε όμως ότι οι ελλείψεις είχαν φθάσει στο σημείο ώστε να μην υπάρχει ούτε στους θαλάμους.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά:

“Υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο νοσοκομείο μας. Εδώ και καιρό το έχουμε καταγγείλλει ότι στις τουαλέτες επισκεπτών και συνοδών του νοσοκομείου δεν υπάρχει χαρτί τουαλέτας. Τώρα για τους θαλάμους είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν τέτοια υλικά, όμως δεν το αποκλείω. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω όμως με βεβαιότητα. Πάντως ελλείψεις έχουμε, πολύ σημαντικές ελλείψεις έχουμε.”

"google ad"

Οι ελλείψεις όπως σημειώνει ο κ. Φραγκιαδάκης είναι μεγάλες σε αναλώσιμο υλικό ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΓΝΗ χρωστά 47 εκ. ευρώ στους προμηθευτές του:

“Υπάρχουν ελλείψεις συνολικά σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και έχει πέσει σημαντικά και η ποιότητα των υλικών. Αγοράζουμε φθηνά υλικά. Όλα αυτά είναι συνέπειες της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων. Το νοσοκομείο μας χρωστά 47.000.000 ευρώ στους προμηθευτές τα οποία 38 εκ. είναι ληξιπρόθεσμα, δηλαδή τοκίζονται. Τα υλικά όλα έρχονται με το σταγονόμετρο. Οι σύριγγες που κάνουμε αιμοληψία δεν ήταν ποιότικες και πήγαιναν και έπαιρναν οι ασθενείς από το φαρμακείο. Έχουμε ελλείψεις, κάνουμε μπαλώματα.

Διασταυρωμένα ελλείψεις έχουμε στις τουαλέτες των επισκεπτών. Αν έχει φθάσει ως εκεί η κατάσταση και πλέον δεν υπάρχει χαρτί τουαλέτας ούτε στους θαλάμους, όπως είναι η καταγγελία σας, τότε οι ευθύνες είναι μεγάλες.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...