25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Καταγγελία: Ανακοίνωση για κομματικές προσλήψεις στο παρά πέντε στον ΕΛΓΑ

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικές περιόδου η ΝΔ κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο «κομματικών προσλήψεων», όμως την ίδια περίοδο στον ΕΛΓΑ ανακοίνωναν διαγωνισμό εξπρές, τριών ημερών, για την πρόσληψη 57 εποχικών γεωπόνων. Μάλιστα όπως κατήγγειλε στο Tvxs.gr ενδιαφερόμενος για τον διαγωνισμό, εκτός τη μικρή διάρκεια κατάθεσης δηλώσεων, αποκαλυπτική των προθέσεων είναι και η ανυπαρξία κριτηρίων για τις προσλήψεις. «Πώς θα επιλέξουν ποιον θα πάρουν όταν το μόνο που ζητούν είναι τίτλος σπουδών. Από το βαθμό;», διερωτήθηκε.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού εξπρές προκάλεσε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες τόσο από ενδιαφερόμενους, όσο και από συλλόγους Γεωπόνων. Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός αφορούσε τις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.

Η Κίνηση γεωτεχνικών στο ΓΕΩΤΕΕ της Κρήτης (ΑΡΟΣΗ) κατήγγειλε την απόπειρα κομματικών προσλήψεων και ζήτησε ακύρωση της διαδικασίας.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ανακοίνωση προσλήψεων εποχικού προσωπικού από τον ΕΛΓΑ γίνεται:

  • με προθεσμία υποβολής μόλις 3 ημέρες -ανακοινώθηκε 12-1-2015 και η προθεσμία έληγε στις 15-1-2015
  • με την ανακοίνωση να χάνεται στις «μέσα» σελίδες της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ
  • με υπεύθυνες δηλώσεις που έπρεπε να προμηθευτεί κάποιος από τα υποκαταστήματα (δεν ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο) και όχι πολύ σαφή τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων χωρίς να έχει γίνει προηγούμενα συνολική εκτίμηση για τον καθορισμό του αριθμού των γεωπόνων που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες
  • με προσλήψεις σε περιοχές που οι καλλιέργειες δεν υπέστησαν ζημιές.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πολιτικές μας οδήγησαν στην ανεργία, την κρίση και την απαξίωση του πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα. Απαιτούμε την ακύρωση της διαδικασίας. Ζητάμε νόμιμες διαδικασίες τόσο για την εκτίμηση του αριθμού των γεωπόνων που απαιτούνται, όσο και στον τρόπο που προσλαμβάνονται», καταλήγει η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – ΑΡΟΣΗ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ που δημοσιοποιήθηκε στις 12 Ιαναουραίου και με ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων μέχρι τη 15η Ιανουαρίου:

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις εποχικού προσωπικού (57 ατόμων) του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων στα Υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αριθ.ΔΙΠΠ Φ.ΕΓΚΡ.6/231/30649/29-12-2014 εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των πλημμυρών των τελευταίων μηνών, με διάρκεια απασχόλησης έως 5 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α. και στην Κεντρική Διοίκηση/Διεύθυνση Διοικητικού/Τμήμα Προσωπικού μέχρι τις 15-1-2015, δηλώνοντας το Υποκατάστημα στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά (ακριβή αντίγραφα ή φωτοαντίγραφα):

α) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
β) τίτλο σπουδών,
γ) άδεια άσκησης επαγγέλματος
δ) πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα i)επεξεργασίας κειμένων ii)υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και

3 υπεύθυνες δηλώσεις του ν.1599/1986, υποδείγματα των οποίων θα προμηθευτούν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού, ο οποίος θα καθορίζει κάθε φορά με απόφασή του το Περιφερειακό Υποκατάστημα στη γεωγραφική δικαιοδοσία του οποίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες με έδρα την έδρα του Περιφερειακού Υποκαταστήματος.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ