14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση αλλοδαπής κρατούμενης από αστυνομικό στην Πέτρου Ράλλη

Ημερομηνία:

Το σοβαρό θέμα για τη σεξουαλική κακοποίηση αλλοδαπής κρατούμενης από αστυνομικό έφερε στο φως πριν από λίγες μέρες η συλλογικότητα γυναικείων δικαιωμάτων το Μωβ:

«Είμαστε εξοργισμένες που στην Ελλάδα του 2020 μια γυναίκα εξακολουθεί να κινδυνεύει να κακοποιηθεί σεξουαλικά από άντρα, και μάλιστα ενώ είναι αυτή κρατούμενη κι αυτός αστυνομικός. Προφανώς ο αστυνομικός ποντάρει στο ότι δεν θα τολμήσει μια ξένη γυναίκα υπό κράτηση να αντισταθεί, και πολύ περισσότερο να καταγγείλει, επειδή αυτή είναι χωρίς χαρτιά κι αυτός είναι εξουσία», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Μωβ, με την οποία γνωστοποιούσε ταυτόχρονα ότι υπήρξε καταγγελία και στις αρχές και είχε ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Στην επικοινωνία της Εφημερίδας των Συντακτών με τη συλλογικότητα έγινε γνωστό επίσης ότι πιθανόν εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη πριν από λίγες μέρες όλες οι κρατούμενες στην Πέτρου Ράλλη μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας.

Από την πλευρά της, έπειτα από ερώτημα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η αστυνομία ενημέρωσε ότι στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης σχετική έρευνα για δύο περιστατικά προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε ως φρουρός στην Πέτρου Ράλλη.

Το ένα περιστατικό αφορά μια 42χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία που κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της και το δεύτερο μια 33χρονη Ιρανή η οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές δήλωσε ότι συνευρέθη μαζί του με τη συναίνεσή της.

Σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός που τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα όχι μόνο θα ελεγχθεί πειθαρχικά για τις πράξεις του, που εκθέτουν το Σώμα, αλλά και ποινικά καθώς είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απόπειρας εγκλήματος και της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας – άρθρα 42 και 343 του Ποινικού Κώδικα.

Στην ανακοίνωσή της η γυναικεία συλλογικότητα εξέφρασε φόβους για τη συγκάλυψη και ατιμωρησία που συχνά συνοδεύει παρόμοια περιστατικά και ζητά απονομή δικαιοσύνης. Από την πλευρά της η αστυνομική πηγή δεν γνωρίζει αν τα θύματα και μάρτυρες κατηγορίας θα παραμείνουν κρατούμενες ή αν θα απελαθούν…

Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...